Bursa'da yolsuzluk protestosu

Bursa'da, DİSK, KESK, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği ile Türk Tabipler Birliği üyesi bir grup, yolsuzluk iddialarına tepki amacıyla yürüyüş düzenledi.

03 Ocak 2014 Cuma 20:04 tarihinde eklendi.
 
Setbaşı'nda toplanan grup, hükümet aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Açılan pankartlarla yolsuzluk iddialarına tepki gösterildi.
 
Atatürk Anıtı önünde grup adına açıklama yapan KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Özaydın, operasyonun başlatılmasının hemen ardından soruşturmayı yürüten polislerin görevden alınması, adli kolluk yönetmeliğinin değiştirilmesi ve savcıların görevden alınmasına dikkat çekti.

Özaydın, şöyle konuştu: "Operasyonunun ucunun siyasi iktidara dayandığını ve siyasi müdahaleler üzerinden gerçeklerin üzerinin örtülmek istendiğini göstermektedir. Yapılan operasyonu 'küresel bir komplo' olarak değerlendirmesi, Türkiye'nin 'büyümesini istemeyenlerin', 'ekonomik istikrarı ve 'huzur ortamını' bozmak isteyenlerin yapmaya çalıştığı iddia etmesi, içine düştükleri acizliğin ve yolsuzluk soruşturmasının hedefinde olduklarının somuz bir yansımadır."

CİHAN