Bütçe görüşmeleri başladı

TBMM Plan ve Bütçe görüşmeleri kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün bütçelerinin görüşülmesine başlandı.

Bütçe görüşmeleri başladı
14 Kasım 2013 Perşembe 19:55 tarihinde eklendi.

Sunum konuşması yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin kıymetli metalik madenlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Maden işleriyle alakalı konularda da Türkiye'nin çok fazla yapabileceği konular olduğunu vurgulayan Yıldız, arz güvenliği ile alakalı risklerin azaldığı bir güne gelindiğine dikkat çekti.

Yıldız, şöyle devam etti: "2013 yılında arzın talepten daha fazla olduğunu görüyoruz. Son 3 yılda en az 4'en bin, 5'er bin megavatlar civarındaki yapılar artı kurulu güçler, 2013 yılında yaklaşık 5 bin megavatlar civarında arzın tüketimden daha fazla olduğu bir yapıyı bize sundu.

Bu manada hem vatandaşlarımızın hem sanayicilerimizin yaşayabileceği herhangi bir sıkıntı inşallah söz konusu olmaz. Bunun işletiminden kaynaklanan sıkıntıları ayrı tutuyorum."

Türkiye'nin nükleer güç santralleri ile alakalı kararlılığını sürdürdüğünü belirten Bakan Yıldız, "Enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesiyle alakalı Türkiye nükleer gücü portföyüne katmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.


CİHAN