Büyükelçi Van'da yolda kaldı!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Van'daki gezisinin ikinci gününde Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Vanda yolda kaldı!
24 Haziran 2013 Pazartesi 17:00 tarihinde eklendi.
Eşi Marie ile birlikte iki günden beri Van'da bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone gezisinin ikinci gününde BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret etti. Kapıda Belediye Başkanı Kaya tarafından karşılanan Büyükelçi Ricciardone ve eşi, bir süre Belediye Başkanı Kaya ile görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme sonrası Büyükelçi Ricciardone bir açıklama yapmadı. Büyükelçi ve eşi, buradan karayoluyla Hakkari'ye geçti.
 
ABD BÜYÜKELÇİSİ RICCIARDONE HAKKARİ'DE
 
Van'da bulunan Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, bu sabah Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret ettikten sonra Hakkari'ye hareket etti. Van'ın Başkale İlçesi'nde aracının lastiği patlayan Ricciardone, yol kenarındaki oto lastikçide aracın tekerinin tamir edilmesi sırasında fotoğraf makinesiyle aracını, hem de çevrede gördüğü ilginç objeleri görüntüledi.
 
Hakkari'de ilk olarak Vali Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret eden Ricciardone, 33 yıl sonra Hakkari'yi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Valilik girişinde şeref defterini imzalayan ve 1980 yılında Hakkari'yi ziyaret ettiğini belirten Ricciardone, şöyle dedi:
 
"O zaman Adana'da görev yapıyordum. Hakkari ile ilgili gayet güzel hatıralarımız var. Hakkari'nin sadece önemli bir yer olduğunu düşünmüyorum. Aynı zamanda çok cazip bir yer. Zap suyu ne kadar güzel, çok dramatik manzaralar var. Bu mesimde özellikle çok çeşit yabani çiçekler var. Rengarenk çiçekler. Biraz şaşırdım da. Hatırladığım kadarıyla göçerlerde var. Yaylalarda kalıyorlar. Çok güzel bunlar."
 
Ankara'da büyükelçilerle aralarında çok tatlı bir rekabet olduğunu ve büyükelçilerle birlikte Türkiye'nin dört yanını ziyaret etmek istediklerini ifade eden Ricciardone, şöyle konuştu:
 
"Bu yarışmayı kazanmak istiyorum. Daha önce Güneydoğu'da, Adana'da görev yaptığım için Türkiye'nin bu bölgesini biraz daha iyi tanıyorum seviyorum da. Hakkari'ye gelmek istedim. Hakkari inşallah barışla beraber daha çok dünyaya açılabilecekir. Turistler ve yatırım açısından daha çok gelişecektir."
 
ABD Büyükelçisi'nin Hakkari'yi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Alimoğlu da, "ABD bizim önemli müttefiklerimizden, Hakkari de Türkiye'nin önemli illerindendir. Tarihi, kültürel coğrafyası, iki ülkeye sınırı olmasından dolayı önemli illerdendir. İlimizin güzelleşmesi ve daha çok gelişmesi için çaba gösteriyoruz" dedi.
 
"ÇÖZÜM SÜRECİNİ YÜZDE YÜZ DESTEKLİYORUZ"
 
Valiliğin ardından Hakkari Belediyesi'ne geçen ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu tarafından kapıda karşılandı. Büyükelçi Ricciardone, "Çözüm sürecini yüzde yüz destekliyoruz. Türkiye için, bölge için, hepimiz için önemli bir şey. İnşallah sonuç en kısa zaman içinde en olumlu şekilde oluşturulacaktır" dedi.
 
Bedirhanoğlu'na sıcak misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Ricciardone, Hakkari'yi doğal güzellikleriyle hatırladıklarını ve tekrar geldiğinde güzellikleri tekrar görme imkanı bulduklarını aktardı. Türkiye'deki çözüm sürecini desteklediklerini anımsatan Ricciardone, "Çözüm sürecinizi yüzde yüz destekliyoruz. Türkiye için, bölge için, hepimiz için önemli bir şey. İnşallah sonuç en kısa zaman içinde en olummlu bir şekilde oluşturulacaktır. Müttefik olarak, dost olarak başarınız bizim içinde çok önemli. Tekrar çok samimi sözleriniz için teşekkür ederiz. Bizde sizi Amerika'ya bekleriz" dedi.
 
Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'da büyükelçinin bölgeyi ve Hakkari'yi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gerçekten böylesi bir süreçte, Kürt halkının dostu olarak gördüğümüz, ABD'nin üst düzeyde ziyaretini memnuniyetli karşıladığımızı ifade etmek istiyoruz. Kürt halkı hiçbir zaman dostlarını hayal kırıklığına uğratmaz, dostlarına en samimi duygularını gösterir. Böylesi bir süreçte gelmeleri umarım bu barış sürecinin daha önemli aşamalara, somut adımlara dönüştürülmesine katkı sağlar" diye konuştu.
 
Ziyarette Belediye Başkanı Bedirhanoğlu Ricciardone'ye Hakkari yöresine ait kilim, eşine de Hakkari el sanatlarıyla yapılmış çanta hediye etti.