Büyükelçiler yarın Ankara’da toplanıyor

Yurt dışında görev yapan tüm büyükelçilerin katılımıyla her yıl düzenlenen 6. Büyükelçiler Konferansı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Ankara, Adana ve Mersin’de yapılacak.

12 Ocak 2014 Pazar 15:07 tarihinde eklendi.


'Güçlü Demokrasi, Dinamik Ekonomi, Etkin Diplomasi' temasıyla 13-19 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenen konferans, büyükelçilerin yarın (Pazartesi) sabahı Anıtkabir’i toplu ziyaretiyle başlayacak. Ardından resmi açılış için Bakan Davutoğlu, Mariott Otel’de geniş bir davetli topluluğuna hitap edecek.

İlki 2008 yılında yapılan ve aradan geçen süre zarfında gelenekselleşen büyükelçiler konferansları, uluslararası ilişkilere ve dış politikaya dair genel bir durum tespiti yapılması, geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesi ve dış politika uygulanmasında rol oynayan diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyonun sağlanması bakımından önem taşıyor.

Bu bağlamda 6. Büyükelçiler Konferansı kapsamında da güncel dış politika gelişmelerine ilişkin olarak gerçekleştirilecek bakanlık içi değerlendirme oturumlarının yanı sıra hükümet üyeleri, beraberlerinde bağlı kurum ve kuruluş yetkilileri olduğu halde büyükelçilere hitap edilecek ve dış politikaya etki eden tüm konularda kapsamlı görüş alış-verişinde bulunulacak.

YABANCI KONUKLAR DA DAVET EDİLDİ

Öte yandan, bu yıl da konferansa yabancı konukların daveti uygulamasına devam edildi. Bu çerçevede, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Madani, konferansın Ankara bölümüne katılacak ve büyükelçilere hitap edecek.
Davutoğlu’nun, dışişleri ailesiyle bir araya geleceği akşam yemeğine ise İslam İşbirliği Teşkilatı’nın önceki Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da katılacak.

VATANDAŞLARIN DA KATILIMIYLA KAHVALTI

Ayrıca, 14 Ocak Salı günü Davutoğlu’nun ev sahipliğinde, diplomasinin konsolosluk işleri ve insani boyutu çerçevesinde Mogadişu’da Türk büyükelçiliğine yönelik terör saldırısında şehit düşen özel harekat polisinin yakınlarının ve bu saldırıda yaralanan polislerin, Almanya’da Nasyonalist Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlardan Enver Şimşek’in kızının ve adı geçene ilk yardım müdahalesinde bulunan Alman vatandaşı Andreas Heuler’in, geçtiğimiz yıl yurt dışında kaçırılan ve Bakanlığın da çabalarıyla serbest kalmaları sağlanan bazı vatandaşların ve Sırbistan’da trafik kazası geçiren TRT görevlilerinin davetli olduğu bir kahvaltı düzenlenecek. Davutoğlu, konferansın Adana ve Mersin bölümlerinde de dış politikaya dair hitaplarda bulunacak.


CİHAN