Çad’ın ilk kadın valisi Bağcılar’da

Afrika ülkelerinden Çad’ın başşehri Encemine’nin ilk kadın valisi Dr. Haoua Outman Djame, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile bir araya geldi.

Çadın ilk kadın valisi Bağcılarda
26 Haziran 2013 Çarşamba 14:38 tarihinde eklendi.

Buluşmadan memnun olan Lokman Çağırıcı, Encemine ile Bağcılar’ın bağını güçlendirme adına elinden geleni yapacağını vaat etti. Avrupalı ülkelerin kendileriyle güç birliği talebinde bulunduklarını aktaran Djame ise “Biz Türkiye ile yakın ortaklık içinde bulunmaktan yanayız.” dedi.

Encemine Valisi Dr. Haoua Outman Djame, Türkiye temasları dâhilinde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete Türkiye’nin Encemine Büyükelçisi Ahmet Kavas da katıldı.

Djame’nin ziyaretinden çok memnun kaldığını vurgulayan Lokman Çağırıcı, Çad ile Türkiye’nin dostluğunun, kardeşliğinin köklü olduğuna, senelere dayandığına işaret etti. Çağırıcı, “Çad için çok şeyler yapılabilir. Biz de bu ülke ile ortak faaliyetlerde bulunmayı temenni ediyoruz. İnşaallah bir araya gelmemiz bir başlangıç olur.” dedi. Djame’ye, Bağcılar’ı halk ile yönettiklerini anlatan Çağırıcı, mahallelilerle devamlı diyalogda bulunduklarına temas etti.

Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Djame, ülkesi için en önemli ihraç ürünün petrol olduğunu bildirdi. İçme suyunun karşılandığı kuyuların da hayati önemde olduğundan söz etti. Günde 400 varil petrol çıkarılan Çad’ın yatırıma açık bir ülke olduğunu savunan Djame, “Başşehir olarak Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile güç birliği yapmaktan yanayız. Başkan Çağırıcı’nın kimi kardeş şehirlerle yakın ortaklık içinde olduğunu biliyoruz. Biz de birlikte ekonomik, sosyal ve kültürel yatırımlarda bulunabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Kimi Avrupa ülkelerinden ortaklık teklifleri aldıklarını belirten Djame, bu anlamda ilk sıraya Türkiye’ye koyduklarını duyurdu. Djame, ülkesinde içme suyu kaynaklarının yeterli olmadığını, bu nedenle kuyuların değerinin arttığını açıkladı. Konuk Vali, çok temiz, derli toplu bir Bağcılar gördüklerini de sözlerine ekledi.


CİHAN