Çalıştığı kuyumcudan altınları çaldı

İzmir Kemeraltı'nda, yaklaşık 10 yıldır çalıştığı kuyumcudaki kasadan 250 bin lira değerinde altın çalan M.S., eşi Z.S. ve suç ortağı İ.Ö., yakalandı.

Çalıştığı kuyumcudan altınları çaldı
27 Ağustos 2013 Salı 19:40 tarihinde eklendi.
Tatilde yakalanan zanlıların evlerindeki aramalarda, çalınan altınlar ile güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu harddisk yakılmış olarak bulundu.
 
Geçen hafta pazartesi günü meydana gelen olayda, Kemeraltı Kuyumcular Çarşısı'nda çalıştığı kuyumcuya sabah saatlerinde gelen 25 yaşındaki M.S., polise kasadaki altınların çalındığı ihbarında bulundu. İşyeri sahibinin de geldiği kuyumcuda inceleme yapan polis, hırsızın kasanın elektronik şifresini açarak 250 bin lira değerindeki altını çaldığı tespit edildi.

İşyerine hergün öğle saatlerinde gelen M.S.'nin, hem sabah saatlerinde gelmesinden hem de hareketlerinden şüphelenen polis, araştırmalarını bu yöne kaydırdı. Araştırmalar sürdüğü sırada, polise gelen ihbar telefonunda hırsızlığı M.S.'nin yaptığı ileri sürüldü. Çevredeki güvenlik kameralarının incelemelerinde de, M.S.'nin yanında eşi ve suç ortağıyla minibüsle geldikten sonra hırsızlığı yapıp ayrıldığı saptandı.
 
Bunun üzerine Seferihisar'da tatilde olan M.S., eşi Z.S. gözaltına alındı. Olaya karışan İ.Ö. de, İzmir'deki evinde yakalandı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda, çalınan altınlar ile kuyumcudaki güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu yakılmış haldeki harddisk ele geçirildi. Şüpheliler sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

DHA