Camdan horoz meydana konuldu

Denizli'deki Delikliçınar Meydanı'nda üstyapı çalışmaları nedeniyle kaldırılan Denizli horozu heykeli, camdan yapılan son haliyle yeni yerine konuldu. Türkiye'nin en büyük camdan horozu, çarşamba günü törenle açılacak.

Camdan horoz meydana konuldu
19 Ağustos 2013 Pazartesi 18:48 tarihinde eklendi, 1.223 kez okundu.
Denizli'nin simgesi olan horoz heykeli, bir süre önce üstyapı çalışmaları nedeniyle Delikliçınar Meydanı'ndaki yerden kaldırıldı. Denizli Belediyesi, internet sitesinde vatandaşlara horoz heykelinin 'Cam, bronz, polyester ve mermerden mi?' yapılması ile ilgili bir anket yaptı.

Ankete katılanlar en çok oyu camdan horoza verdi. Bunun üzerine altı aydır yürütülen çalışmaların ardından yeni horoz heykeli yerine konuldu. Horoz heykeli örtüyle kapatılırken, çevresindeki çalışmalar ise sürüyor.
 
Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, camdan horoz heykelinin Çarşamba günü törenle açılacağını belirtip, "Heykeli en güzel şekilde yapmak için büyük uğraş verdik.

Vatandaşların talebi doğrultusunda camdan yapılan heykel gerçekten de çok güzel oldu. Türkiye'nin en büyük camdan heykeli özelliği de taşıyan heykel, Denizli'ye farklı bir hava katacak" dedi.

DHA