Çanakkale'de 'hükümet istifa' eylemi

Çanakkale'de bir grup vatandaş, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydın ardından sokağa çıkarak hükümeti istifaya çağırdı.

Çanakkalede hükümet istifa eylemi
25 Şubat 2014 Salı 20:22 tarihinde eklendi.
 
Halk Evleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halkların Demokratik Kongresi ve Öğrenci Kolektifleri üyesi 200 kişilik grup eylem yaptı. İskele Meydanı'nda toplanan grup, 'Çaldıklarınızı Sıfırlayamazsınız. Artık Yeter.

Hükümet İstifa' yazılı büyük bir pankart açarak yürüyüşe geçti. Kordon boyundan Orduevi Kavşağı'nı takip ederek İnönü Caddesi'ne dönüş yapan grup, cadde üzerinde bulunan Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde durarak, Ak Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Çevik kuvvet polisi ise olası bir müdahaleye karşı Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde barikat kurarak adeta etten duvar ördü. 
 
'Hükümet İstifa', 'Güle Güle Tayyip', 'Hırsız Var' sloganları atarak 10 dakika burada duran grup daha sonra yürüyüşe devam etti. 
 
Grubun yürüyüşü nedeniyle İnönü Caddesi tek yönlü olarak trafiğe kapanınca polis gruba yola açmaları için megafonla uyarılarda bulundu. Ancak yürümeye devam eden grup, İskele Meydanı'ndaki Ak Parti İl Başkanlığı önüne gelerek protestolarını burada da sürdürdü. Daha sonra Dr. Mümtaz Pirinçciler Meydanı'na geçen grup burada basın açıklaması yaparak dağıldı. 

DHA