Canik'te Ramazan dolu dolu geçecek

Canik Belediyesi, bu yıl Ramazan ayı kapsamında dolu dolu bir program hazırladı.

Canikte Ramazan dolu dolu geçecek
08 Temmuz 2013 Pazartesi 15:09 tarihinde eklendi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen 'Ramazan Günleri Etkinlikleri' kapsamında Ramazan Evleri de kuruldu.

Samsunlular, eski Ramazan günlerini, 9 Temmuz ile 30 Temmuz arasında Canik'te yaşayacak. Standların kurulacağı meydanda çocuk oyun parkları ve iftar sofraları da kurulacak. Salı günü başlayacak etkinliklerin ilk gününde, Canik Müftülüğü tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılacak, ilahiler okunacak. Her gün iftar vaktinde başlayacak etkinliklerin ikinci gününde ise İbrahim Sadri şiir okumaları yapacak. Bir çok ünlü sanatçının yer alacağı etkinlikler kapsamında semazen, kukla, illüzyon, stand-up, jonglör gösterilerinin yanında ney, ilahi ve Türk Halk Müziği dinletileri de olacak.

ETKİNLİKLER ADNAN MENDERES'TE

Samsunluların ve Müslüman aleminin Ramazan ayını kutlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her sene gerçekleştirdiğimiz 'Ramazan Ekinliklerimizi' bu sene yeni hizmete giren belediye hizmet binamız ve Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenleyecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu kapsamda, Ramazan evlerimiz, standlarımız, iftar sofralarımız, çocuk oyun parklarımız, şiirler, ilahiler, ezgiler, ney dinletileri, kukla gösterileri, Hacıvat-Karagöz gölge oyunları gibi birçok etkinlikte vatandaşlarımızı buluşturacağız". dedi.

RAMAZAN AYINI KUTLADI

Eski Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşamayı amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Ramazan etkinliklerimizde bizlere maddi-manevi destek veden tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Ramazan ayının tüm Samsunlu hemşehrilerime, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum."
 


CİHAN