Çavuşoğlu, görevi Bozkır'a devretti

Dışişleri Bakanı olarak atanan Mevlüt Çavuşoğlu, önceki görevi olan Avrupa birliği (AB) Bakanlığını Volkan Bozkır’a devretti.

Çavuşoğlu, görevi Bozkıra devretti
29 Ağustos 2014 Cuma 17:04 tarihinde eklendi.


Mevlüt Çavuşoğlu, 8 ay önce AB Bakanlığı’na atanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Dışişleri Bakanı olarak atanan Mevlüt Çavuşoğlu, önceki görevini Volkan Bozkır’a devretti.

Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Çavuşoğlu, AB sürecinin zor bir süreç olduğunu belirterek, önümüzdeki yılların AB yılı olacağını, bağımsız bir bakanlığın olmasının altını çizdi. Çavuşoğlu, 8 aylık süreçte elinden geleni yapmaya çalıştığının ifade ederek zor ve ön yargıların arttığı bir süreçte görevi devraldıklarını anlattı.

Çavuşoğlu, “İnanıyorum ki Türkiye’nin AB sürecini bilen ve inanan arkadaşlarımızın başında olan Volkan Bozkır bakanımızın başkanlığında kalitesine inandığım arkadaşlarımın üstün gayreti ile AB sürecinde önemli bir mesafe kat edeceğiz. Dışişleri Bakanı olarak da kendilerinin yanında olacağız. AB de bu gayretlerimizi görür ve Türkiye’nin önündeki engelleri kaldırır.” diye konuştu.

"AB TÜRK İNSANINA YARAR SAĞLAYACAK BİR MANZUMEDİR"

Volkan Bozkır da yaptığı konuşmada, kendisinin bu göreve layık görülmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bozkır, şunları kaydetti: “AB üyeliğini uzakta görenler olabilir. Ama Türkiye kadar 50 yılı aşkın bir sürede, hem kararlılığını hem de toleransımızı ispat etmiş bir ülke olarak yolumuzun kısa olduğuna inanıyorum.

Bu hedefe ulaşmak için Türkiye’nin eksiklerini tamamlayalım. AB sadece bir teşkilatta üyelik değildir. Bu her alanda Türk insanına yarar sağlayacak manzumedir. Her faslın konusu itibariyle günlük yaşamı bu kadar etkileyen bu kadar etkin bir müktesebat yoktur. Dolayısıyla Türkiye üye olsun olmasın bu müktesebatı önemsemesi ve bu yönü alması önemlidir.”

Vedalaşma programının sonunda da Çavuşoğlu yeni Bakan Bozkır'a bir kalem ve Fenerbahçe kravatı hediye etti. 


CİHAN