Cemil İpekçi'den çarpıcı iddia

Ünlü modacı Cemil İpekçi SKY Türk'te yayınlanan Şimdi Söz Sizde programına konuk oldu.

Cemil İpekçiden çarpıcı iddia
21 Kasım 2012 Çarşamba 09:44 tarihinde eklendi.

SKY Türk ekranlarında Hilmi Hacaloğlu'nun sunduğu Şimdi Söz Sizde programının konuğu Modacı Cemil İpekçi'ydi.

 
Ünlü modacı Cemil İpekçi, 12 Eylül askeri müdahalesini desteklediğini ifade ederek şunları söyledi: "Çünkü halk kendi değildi. Yani halk bir demokrasi geçişi yapacak halde değildi. O dönemdeki hükümette bunu demokrasiye geçirememişti." 
 
BİZ ASKERİ BİR ÜLKEYİZ
 
12 Eylül'de askeri müdahaleyi destekliyorum. Çünkü halk kendi değildi. Yani halk bir demokrasi geçişi yapacak halde değildi. O dönemdeki hükümette bunu demokrasiye geçirememişti. Askeri savunmuyorum. Zaten biz Atatürk'ten sonra askeri bir ülkeyiz. Askeriye bir anda ortaya çıkmadı ki Menderes'i de asker astı. Zaten askeri bir devletti. Yani bir demokratiklik ve laiklik adı altında Askeri vesayet İnönü ile başlayan bir şey, İnönü'nün gelmesi ile beraber düşünce şeklimiz sağcı mı olacağız solcu mu olacağız. Hatta bırakın Irkçılık milliyetçilik başladı. Ötekileşme İnönü'nün koyduğu varlık vergisiyle başladı. 
 
BEN HAKLARIMI HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEDİM
 
Gay olmam demek LGBT olarak düşünmem demek değil. Benim gaylığım 3. kimliğim. Ben ilk önce hayata bakışta insan olmanın hayatta ne yapmanın insanlığa çocukluğa kadar yaşadığım sürece ders vermemle o benim 3. kimliğim. İnsanların cinsiyeti 3. kimlikleridir. Ülkemizde birinci kimlik olarak alınıyor. Ben haklarımdan hiçbir şey kaybetmedim. Neden onlar kaybediyorlar. Siz kalkıp GAY' lığı sadece belden aşağı olarak düşünürseniz. Kusura bakmayın ben düşünemem. LGBT'ye de katılamayacağım. Aslında orada öldürülen Transseksüel değil orada ölen kadın. Çünkü kadın hüviyetinde nasıl kadınlar öldürülüyorsa nasıl kadınlar tecavüze uğruyorsa kadın hüviyetine karşı bir düşmanlık var.
 
MUHAFAZAKARLIK BELDEN AŞAĞI DEMEK DEĞİLDİR
 
Beyaz Türkler son dönemde öteki olmadı. Maalesef son zamanlarda yazılan bir kitapla zaten insanlar bir alev ve ateş bekliyordu. Nasıl Fatih Altaylı'nın bana taktığı bir lakap vardı. Birden bire sordu. Eşcinsel misiniz diye evet dedim muhafazakar mısın dedi evet dedim. Birden döndü ekrana muhafazakar eşcinsel dedi ve adım kaldı. Muhafazakarım demek belden aşağı muhafaza etmek değildir. Muhafazakarım kandilim de bayramın da elimin öpülmesi de. Muhafaza etmek ör ve adetlerinizi muhafaza etmektir.
 
SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNÜRDÜM
 
Siyasete girmeyi düşünürdüm daha geç doğsaydım. Türkiye daha türbanlıyı alacak kadar demokratik değil. Türbandan bile korkan başını örten bir kadından bile korkup baş örtüsünü bile demokrasi ile özdeşleştiren bir milletin küpeli ve sürmeli bir gayım Millet Meclis'ine girmesinin ne kadar hazırlar daha.

Medyaradar