Çevik kuvvet polisine yanmayan elbise

Geçen yıl Adana'da terör örgütü yandaşları tarafından yapılan gösteride bir çevik kuvvet polisine atılan molotofun isabet etmesi ve polisin elbisesinin yanması Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Çevik kuvvet polisine yanmayan elbise
14 Nisan 2013 Pazar 15:45 tarihinde eklendi, 3.225 kez okundu.

 

Toplumsal olaylardaki molotof kokteyli ve havai fişekli saldırılarda personelin elbisesinin yanmaması için 'Koruyucu Termal Elbise' alındı. 
 
Toplumsal olaylarda meydana gelen molotof kokteyli ve havai fişekli saldırılarda, Çevik Kuvvet personelinin elbisesinin yanması sonucu yaralanması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, Arge çalışmaları başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda, Çevik Kuvvet birimlerinde görevli personelin molotoflu, havai fişekli vb. saldırılardan korunmasına yönelik olarak 2011 ve 2012 yıllarında toplam bin 500 takım Termal Koruyucu (Yanma Geciktirici) elbise alımı yapıldı. 
 
Alınan termal koruyucu elbiseler, toplumsal olay potansiyelinin yüksek olduğu değerlendirilen İstanbul, Diyarbakır, Hakkari, Adana ve Mersin illeri başta olmak üzere 40 ile tahsis edildi. 2013 yılında ise Termal Koruyucu Elbiseler için bin 500 adet Termal Koruyucu Başlık ve Eldiven alımı planlanıyor.

CİHAN