"Cezayir’de ölenler arasında Türk yok"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cezayir'deki rehine kurtarma operasyonunda hayatını kaybedenler arasında Türk vatandaşı olmadığını bildirdi.

Cezayirde ölenler arasında Türk yok
17 Ocak 2013 Perşembe 20:16 tarihinde eklendi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rekabet Kurumu tarafından 'Enerji Diplomasisi' çerçevesinde düzenlenen 'Enerji Diplomasisi Bağımlılığı' konulu konferansa katıldı. Program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, bir gazetecinin, 'Cezayir'deki rehine kurtarma operasyonu sırasında ölen Türk var mı?' sorusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cezayir’de yaşananlar için geçmiş olsun dileklerini iletti. Cezayir Büyükelçiliği ile yaptığı görüşmede, rehineler arasında şu anda bir Türk vatandaşı olmadığını kaydeden Bakan Yıldız, rehineler arasında kaçan bir Türk’ün olduğunun kendisine iletildiğini söyledi.
 
Yıldız, saldırının gerçekleştiği bölgede bazı sıkıntılardan daha önce bahsedildiğini belirterek, “Ben bu sıkıntımın büyümeden, temkinli bir şekilde üstesinden geleceğine inanıyorum. Bizim enerji alımları il ilgili bir sıkıntımız bulunmamaktadır.” diye konuştu.
 
“ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN KAYNAKLANAN SORUNLARI TESPİT EDİYORUZ”
 
Bir gazetecinin, enerji kesintileri nedeniyle bazı vatandaşların buzdolaplarında arızalar yaşandığının hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, şöyle cevap verdi: “O elektrik dağıtım şirketi, ister kamu ister özel şirket olsun, işletme hatalarından kaynaklanan sıkıntı varsa, tabii ki zararının tazmini ile alakalı arkadaşlarımız çalışmalarını yaparlar. Vatandaşımıza hizmet götürmek bizim hedefimiz. Özellikle kışın bazı kesintilerden kaynaklanan böyle bir sorun oluşuyorsa arkadaşlarımız onu tespit etmek zorundadırlar.”
 
TANAP PROJESİNDE PROSEDÜR TAMAM
 
TANAP anlaşmasının geldiği son duruma ilişkin bir soru üzerine Bakan Yıldız, şöyle dedi: 
“TANAP anlaşması, gerek Azerbaycan Meclisi tarafından gerekse TBMM tarafından onaylanmıştı. Bu, Resmi Gazete'de yayınlandı. Şu ana kadar olan, özellikle mevzuat ve prosedürü tamamlamış oluyoruz. Bundan böyle proje mimarları ile birlikte uygulamalarını göreceğimiz ve yol haritalarının düzenleneceği bir çalışmaya giriyoruz. Türkiye, buradaki hissedarlığını Azerbaycan’la idare ettirecektir. Yapılacak projeyle ilgili özellikle yerli boruların kullanılması ile ilgili anlaşmamız vardı. Üreticilerimizle bir araya geldik. Bin 800 kilometrelik bir alanda 2 milyon ton çelik kullanılacak. Bunu, hep birlikte takip edeceğiz.”

CİHAN