CHP'den mi aday oluyor?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 3.5 yıl önce alınan Aytaç Durak, tekrar aday olmak için anket çalışması başlattı.

CHPden mi aday oluyor?
27 Eylül 2013 Cuma 12:37 tarihinde eklendi.
5 kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Mart 2010'da görevden alınan Aytaç Durak, 6'ncı kez başkanlık yarışı için uzun süren suskunluğunu bugün seçmenlere gönderdiği bir GSM mesajı ile bozdu. Geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada, adaylık için bir ay sonra karar vereceğini söyleyen Durak'ın, eski partisi MHP'nin Adana'da Hüseyin Sözlü'yü aday göstereceğinin kesinleşmesi üzerine kesin kararını verdiği belirtildi. 
 
Soruşturma ve davalar nedeniyle son seçimde adayı olduğu MHP'den de istifa eden Aytaç Durak, SMS ile Adanalılar'a gönderdiği mesajda şöyle dedi:
 
"Değerli hemşerim; Yeni size danışıyorum. Beni tekrar seçmenizi hazmedemeyen siyasilerin seçmen iradenizi yok ettikleri gibi, bana da neler yaptıklarını biliyorsunuz. Bu haksızlığın hesabını sandıkta beraber soralım diyorsanız, adaylığımı bağımsız mı veya bir partiden mi size danışacağım. Anketçiler kapınızı çalacak. Saygıyla."
 
15 gün önce katıldığı bir televizyon programında tekrar adaylığıyla ilgili soruları yanıtlayan Durak, anketlerden Ak Parti dışındaki adayların başaramayacağını gördüğü takdirde adaylıktan kaçmayacağını söylemişti.
 
CHP AĞIRLIK KAZANDI
 
Aytaç Durak, bugün yayınladığı mesajın kesin aday olup olmayacağına ilişkin nasıl yorumlanması gerektiğine ilişkin soruları yanıtladı. Durak, şöyle dedi:
 
"Aslında düşünmüyordum. Ancak Mısır'daki sandığı örnek gösterenlere karşı Adanalılar da 'Bizim sandık namusumuz ne olacak?' diye bana soruyor. Bu anket ile Adana'nın yine arkamda olup olmadığını test edeceğim önce. O işareti ben gelen sonuçlardan anlarım. Çiviyi sökülen yere yeniden çakalım derlerse kararım netleşir."
 
Geçen seçimlerde Ak Parti'den adaylığı kabul edilmeyen, MHP'den de istifası istenen Durak'ın GSM mesajı ile sorduğu 'Bağımsız mı, bir partiden mi?' sorusunun arkasında parti olarak CHP'nin olduğu da ortaya çıktı. Durak bu konuda ise "CHP tabanının da bana desteği olduğunu biliyorum" diye konuşmakla yetindi.

DHA