CHP'li Özel'den sağduyu çağrısı

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Ankara'da yapılan Emek Barış ve Demokrasi Mitingi'ndeki patlamanın ardından toplumu sağduyulu olmaya çağırdı.

CHPli Özelden sağduyu çağrısı
10 Ekim 2015 Cumartesi 14:37 tarihinde eklendi.
DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan Emek Barış Demokrasi Mitingi öncesi Ankara Tren Garı Kavşağı'nda meydana gelen patlamayla ilgili değerlendirme yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kirli ellerin yine ülkeyi karıştırmak için çaba gösterdiğini belirterek, "Büyük bir miting yapılacaktı. Demokrasi, barış ve özgürlükler mitinginin çağırıcıları Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiğinde ben refakat etmiştim. Mitingin çağırısını yapanlar Suruç'ta başlayan ve 7 Haziran seçimlerinden sonra devam eden kan ve gözyaşı seline dur demek için, Türkiye'de ortaya çıkarılan kaos ortamına karşı demokrasi güçleri olarak omuz omuza kol kola girip barış, özgürlük ve demokrasi çağrısı yapmak için bugün Ankara'da toplanıyorlardı. Sonra iki tane bomba patlatıldı Ankara Tren Garı'nın karşısında. Ölü olduğu, çok sayıda yaralı olduğu, ölü sayısının artmasından endişe edildiği söyleniyor. Bundan fevkalade tedirginiz" diye konuştu.
 
GÜVENLİK GÜÇLERİNİ UYARDI
 
CHP'li Özel toplumu sağduyulu olmaya çağırarak, "Seçimden önce 'Koalisyon kaos demektir, koalisyon felaket demektir' diye vatandaşı korkutanların bu ülkede yaratmaya çalıştıkları iklime dikkat etmek lazım. Biz herkesi duyarlı olmaya, sağduyulu olmaya ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Ayrıca gelen ilk haberlere göre, güvenlik güçlerinin orada olaya tepki gösteren vatandaşlara karşı sert davrandıkları, biber gazı kullandıkları gibi duyumlar var. Geçmiş günlerde de benzerleri yaşanmıştı. Bu son derece tehlikeli, yanlış, o psikolojiyi anlamayan ve bu provokasyonun çok daha derin bir provokasyon olduğu izlenimini yaratan durumlardır. Herkes duyarlı olsun, sağduyulu olsun" diye konuştu.
 
5 AYDA YAŞANANLARA ARAŞTIRMA
 
Özgür Özel Türkiye'nin savaşa değil barışa ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Türkiye'yi karıştırmaya çalışan ellere karşı herkesi duyarlı ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Ama bu olanlar da bu yakın tarih araştırılacak ve gün gelecek CHP söylemişti 'eğer terörle mücadele edilecekse meclis çatısı altında Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmalıdır' denecek. Bu komisyon 70'lerin sonu, 80'lerin başını, 90'ları araştıracak elbette. Ama ben çok eminim ki bu Hakikatleri Araştırma Komisyonu Türkiye'nin şu iki seçim arası geçirdiği 5 aylık sürede de çok zaman harcayacak ve çok şeyi bulacak. Bu hakikatler ortaya çıktığında birilerinin birilerine bakacak yüzü olmayacak. Ve çok ciddi şekilde hesap vermeleri gerekecek" dedi.