CHP'li vekilden "şehit" gafı

CHP'nin İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Suriye'de yaşanan olaylar ile ilgili "Mesela bizde PKK sorunu var. Askerlerimiz şehit oluyor. Her iki taraftan da şehitlerimiz oluyor" dedi.

CHPli vekilden şehit gafı
23 Ocak 2012 Pazartesi 20:50 tarihinde eklendi, 1.459 kez okundu.

 

CHP'nin İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven'in de aralarında bulunduğu 30 kişilik CHP milletvekili heyeti, Suriye'de yaşanan olayların Doğu ve Güneydoğu'ya ekonomik ve sosyal yaşamına olan etkilerini tespit etmek için çalışma yürütüyor.

Suriye sınırına komşu olan Mardin'de incelemelerde bulunan İzmir Milletvekili Hülya Güven ve Niğde Milletvekili Doğan Şafak, ilk olarak CHP İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan'ı ziyaret etti.
 
Suriye'ye 3 ay önce bir gezi yaptığını belirten Hülya Güven şunları söyledi: 
 
"Suriye'de yaşayan vatandaşlar 'bizim sorunumuz yok' diyorlar. Hakikaten onun için bizim Suriye'nin içişlerine karışmamız gibi bir durumun olmaması lazım. Bizde nasıl PKK sorunu varsa onlarda muhakkak bazı sorunlar olacaktır. Mesela bizde PKK sorunu var. Askerlerimiz şehit oluyor. Her iki taraftan da şehitlerimiz oluyor. Bunun için başka bir ülkenin gelip bizim iç işlerimize müdahale etmesi doğru mu? Değil tabii ki, bunun için de bizim Suriye'ye doğrudan doğruya müdahale etmemiz doğru değil. Kapı kapı dolaşıp Mardinliler'in sorunlarını dinleyeceğiz ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için CHP gurubu olarak konuyu TBMM gündemine getireceğiz."

Habertürk