Çiçek: "Herkes barışmalı"

CNN TÜRK yayınında konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BDP'li Pervin Buldan ile AK Parti'li Ayşenur Bahçekapılı arasındaki gerginliğe değindi ve "Herkes barışmalı" çağrısı yaptı. Çiçek, Meclis TV'nin kavga görüntülerini vermemesini de "Daha iyi" diyerek değerlendirdi.

Çiçek: Herkes barışmalı
17 Kasım 2011 Perşembe 13:29 tarihinde eklendi.

 

Meclis Genel Kurulu'nda en son BDP'li Pervin Buldan ile AK Parti'li Ayşenur Bahçekapılı arasında gerginlik yaşandı. Tutanaklara yansıdığına göre Buldan ve Bahçekapılı, birbirlerine konuşmayacaklarını, yani küstüklerini bile söylediler.
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerinin bu sözlerini gülerek karşıladı ve "Bizim kültürümüzde üç günden fazla küslük hoş karşılanmaz, herkesin barışması lazım" çağrısı yaptı.
 
CNN TÜRK yayınına katılarak soruları yanıtlayan Çiçek, meclisteki görüntülerden ve siyasetin yüksek tansiyonundan rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Düzgün bir üslupla konuşmak iç tüzük hükmüdür " dedi ve milletvekillerini saygılı olmaya çağırdı.
 
Meclisin itibarı ve ona dönük saygıyı daha yukarı çıkarmanın sorumlulukları olduğunu ifade eden Çiçek, "Mecliste olup bitenleri kamuoyu takip ediyor, izliyor. 'Meclise yakışmıyor' diyorsa, yakışacak davranış içinde olmamız lazım" dedi.
 
Çiçek, Meclis'te yaşanan gerginliklere yönelik eleştirilere de değinerek, "Tenkitlerin de tavsiyelerin de muhatabı hepimiziz, umarım bu son olur" dedi.
 
Çiçek Meclisteki kavga görüntülerinin Meclis TV tarafından gösterilmemesi konusunda da, "Hoş görüntüler değil, yani onu söyleyeyim görülmemesi daha iyi" dedi. 
 
TRT ile yapılan protokolü hatırlatan Cemil Çiçek, sorunun aşılması için yeni bir çalışma başlatıldığını açıkladı fakat ayrıntı vermedi.