Çift cinsiyeti var!

Kütahya’nın Simav İlçesi’ne bağlı Bahtıllı Beldesi’nde yaklaşık bir ay önce doğan çift cinsiyetli oğlağa ’Kader’ adı verildi.

Çift cinsiyeti var!
30 Nisan 2013 Salı 15:28 tarihinde eklendi, 1.305 kez okundu.

 

Süt verimi yüksek saanen cinsi keçinin ikinci yavrusu olarak dünyaya gelen ’Kader’, sevimli görüntüsüyle beldenin maskotu oldu.
 
'KADERİMİZE RAZI OLACAĞIZ'
 
25 yıllık çoban Veysel Yiğit, çift cinsiyetli Kader’i, sürünün diğer oğlaklarından ayırdıklarını ifade etti. Yiğit, ilk kez başına böyle bir durum geldiğini belirterek, oğlağı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Ahmet Acun’a gösterdiğini söyledi. Yiğit, "Yapılacak bir şey yok. Kaderimize razı olacağız. Kader’e bir ameliyat yaparak tercih edebileceğimiz bir cinsiyet ile yaşamını sürdürebileceğini söylüyorlar. Ancak bu pahalı olduğu için Kader’i kaderine bırakacağız" dedi. Belde halkının ilgisini çeken Kader’i her gün meraklılarının görmek için ağılına geldiğini ifade eden Yiğit, "Beyaz rengi, sevimli ve sempatik tavırlarıyla Kader her geçen gün halkımızın daha çok ilgisini çekiyor. Meraklılarına gösteriyoruz" dedi.
 
Veteriner Hekim Ahmet Acun da, çift cinsiyetli doğumların sık rastlanmasa da zaman zaman ortaya çıkabildiğini söyledi. Hayvan sahibinin talebi doğrultusunda cinsiyetlerin birini ameliyat ile tercih edebileceğine vurgu yapan Acun, bu tür ameliyatların büyük şehirlerde araştırma merkezlerinde yapılabildiğini söyledi. Acun 4 yıllık meslek yaşamında çift cinsiyetli doğuma ikinci kez Simav’da rastladığını kaydetti.

DHA