Çifte rezervasyon skandalı

Tatil için iki farklı tur şirketine rezervasyon yaptıran yaklaşık 40 kişi, otelde kendilerine yer ayrılmadığını ve mağdur olduklarını ileri sürdü.

Çifte rezervasyon skandalı
09 Temmuz 2012 Pazartesi 21:08 tarihinde eklendi, 1.591 kez okundu.

Tatil yapmak amacıyla 2 farklı tur şirketine bazıları internet üzerinden, bazıları da firmaya giderek rezervasyon yaptırdıktan sonra Manavgat'ın Kızılot beldesi Çenger mevkisindeki otele gelen yaklaşık 40 kişiye, otelde rezervasyonlarının olmadığı söylendi. 
    
Duruma tepki gösteren aileler, kendilerine kalacak yer gösterilmesini istedi. Otel görevlileri ise otelde yer olmadığını belirterek, daha önce tur şirketine rezervasyon almadıklarını söylediklerini ileri sürdüler. 
    
Ailesiyle tatile gelen Selami Süneçli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'de bir tur şirketinden rezervasyon yaptırarak tatil için geldikleri otelde hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. 
    
Öğle saatlerinden beri otelin önünde beklediklerini anlatan Süneçli, ''Tur şirketi ile otel arasında yaşanan anlaşmazlık yüzünden bizi mağdur ettiler. Otelden içeri bile almıyorlar. Burada 17 aileden yaklaşık 40 kişi mağdur olduk. Yer gösterdikleri ailelere de yatak olmayan odaları vermişler. 'Buraya yatak koyacağız' demişler. Mağduriyetimizin çözülmesini istiyoruz'' dedi. 
    
Tatilcilerden Vahap-Dicle Altunlu çifti ise 3 gün önce evlendiklerini belirterek, balayı için geldikleri otelde rezervasyonlarının olmadığının söylendiğini, hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti. 
    
Vahap Altunlu, kendileri ile kimsenin ilgilenmediğini ileri sürerek, ''Versinler paramı, başka yere gidip tatilimi yapayım. Tatile, dinlenmeye geldim. Ama burada elektrikler çalışmıyor, su yok'' diye konuştu. 
     
-Otelin Ön Büro Müdürü Öztunç- 
     
Otelin Ön Büro Müdürü Mesut Öztunç, tatilcilerinin hiç birisinin rezervasyonun olmadığını kaydederek, ''Tur şirketlerinden istenilen rezervasyonlara onay vermedik. Söz konusu tur şirketlerine bu dönem için satışı durdurduğuma dair elimde belge var. Ama acente beni arıyor, 'bir şekilde yardımcı olun' diyor. Sorunumuz bu'' dedi. 
    
Rezervasyonu olan misafirleri odalarına yerleştirdiklerini ifade eden Öztunç, şunları söyledi: 
    
''Ancak diğer bekleyenlerin rezervasyonları yok. Acenteyi arıyoruz, ama telefonlarımıza cevap verilmiyor. Biz de mecburen rezervasyonu olmayan misafirlere acentenin başka otel ayarlayacağını söylüyoruz. Yani bizimle misafirler arasında bir sorun yok. Sorun acente kaynaklı.''