Çifte saldırı için 21 adrese baskın

AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından DHKP-C terör örgütüne yönelik sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi.

Çifte saldırı için 21 adrese baskın
25 Mart 2013 Pazartesi 08:36 tarihinde eklendi.
Saat 05.30’da Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nden hareket eden 400 civarında polis, il genelinde 21 adrese eşzamanlı baskın düzenledi. Operasyona özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri destek verdi. Operasyonlar Gölbaşı’ndan kalkan özel harekata bağlı polis helikopterinden yönlendirildi. 
 
Operasyonlar kapsamında Liman-İş ve Genel-İş sendikasında da aramalar yapıldı. Aramalar kapsamında birçok belgeye el konuldu. Sabah saatlerinde Altındağ ilçesi Beşikkaya Mahallesine gelen ekipler, 1330 Sokak’ta dernek olduğu belirtilen bir binada arama yaptı. Bina içinde çok sayıda kitap ve benzeri dokümana el koyan ekipler, binanın çatısının daha önce yakıldığını tespit etti. Ekipler olay yerine gelen helikoptere anlık bilgi akışı sağladı. 
 
DHKP-C'NİN ANKARA SORUMLUSU İDDİA EDİLEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 
 
Operasyonlar kapsamında DHKP-C terör örgütünün Ankara il sorumlusu olduğu iddia edilen bir kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Geçen hafta yapılan operasyonda 14 adrese baskın düzenlenmiş, gözaltına alınan 9 kişinin yanı sıra çok sayıda belgeye el konulmuştu. Ekipler birçok adreste aramalarını sürdürüyor. 

CİHAN