Çiğli'de geçit eylemi

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, Küçük Çiğli Mahallesi sakinleri, banliyö hattının geçtiği yere altgeçit yapılmaması üzerine raylarda eylem yaparak seferleri bir süre durdurdu.

Çiğlide geçit eylemi
19 Nisan 2013 Cuma 18:42 tarihinde eklendi, 1.336 kez okundu.

Aliağa ile Menderes ilçelerinde arasındaki güzergahta yolcu taşımacılığı yapılan İzmir Banliyö Hattının kuzey bölümünün 2011 yılında faaliyete geçmesiyle birlikte Küçük Çiğli Mahallesi'nde, 8786 numaralı sokak ikiye bölündü.


Hattın demir parmaklıklarla çevrilmesiyle birlikte mahalle sakinleri karşı tarafa geçemez oldu. Vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden buraya altgeçit yapmasını istedi. Bunun ardından görevliler, altgeçit yapımı için gerekli malzemeleri alana getirdi. Bugün mahalleye gelen ekiplerin bu malzemeleri geri toplaması üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. Banliyö hattına girip, rayların üzerinde eylem yapan yaklaşık 40 kişi, seferleri bir süre durdurdu. Yaklaşık iki saat süren eylem, Çiğli Polis Merkezi Amiri Haluk Çetinkaya'nın çabalarıyla sona erdi. Pazartesi günü yetkililerle görüşüleceği sözünü veren Çetinkaya, yolun açılmasını istedi. Bunun üzerine eylem yapanlar sakin bir şekilde dağıldı. 
 
Olumlu bir gelişme olmazsa her gün eylem yapacaklarını belirten vatandaşlardan Serdar Çapat, "Artık kandırılmaktan bıktık. 10 metrelik yoldan geçmek için 1 kilometre yürümek istemiyoruz. Camimiz, cemevimiz, pazarımız, özürlü okulumuza gidemiyoruz. Büyükşehir ya da Devlet Demiryolları bu sorunu çözsün. Biz oyumuzun karşılığı olarak hizmet istiyoruz" dedi.

DHA