Çiller ve Güreş haberine yalanlama!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün bir gazetede yayımlanan eski Başbakan Tansu Çiller ve eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Doğan Güreş'in şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınacağı haberini yalanladı.

Çiller ve Güreş haberine yalanlama!
27 Mart 2013 Çarşamba 14:44 tarihinde eklendi.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 1994 yılında DEP Şanlıurfa İl Başkanı Muhsin Melik'in ölüm emrini verdikleri öne sürülen eski Başbakan Tansu Çiller ve Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş hakkında, 'şüpheli' sıfatıyla soruşturma başlatıldığı yönündeki haberin gerçek olmadığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bölgedeki faili meçhul cinayetlerle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Başbakan Tansu Çiller ile eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'in şüpheli sıfatlarıyla beyanlarının alınacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.
 
Bugün bir gazetede yayımlanan haberde, kapatılan DEP'in Şanlıurfa İl Başkanı Muhsin Melik ve şoförü Mehmet Ayyıldız'ın 2 Haziran 1994 günü Şanlıurfa'da silahlı saldırıyla öldürülmelerine ilişkin soruşturma dosyasının yeniden açıldığı iddia edilmişti. Haberde, dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş'in ölüm emrini verdiği yönündeki iddialar nedeniyle şüpheli olarak ifadelerinin alınacağı öne sürülmüştü.

DHA