Cilvegözü'ndeki patlamaya 1 gözaltı

Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlamaya ilişkin bir kişi gözaltında

Cilvegözündeki patlamaya 1 gözaltı
13 Şubat 2013 Çarşamba 11:29 tarihinde eklendi.

Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki bombalı saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Bu kişinin, patlayan araçtan indikten sonra Türkiye tarafına kaçan kişiyi aracına aldığı ileri sürülüyor.

Tamer A.’nın, şüpheliyi sınır kapısından aldıktan sonra yaklaşık 35 kilometre götürdüğü, Hatay Merkeze 15 kilometre mesafede bıraktığı belirlendi. Tamer A.’nın, ilk ifadesinde, “Ben o şahsı tanımam. Kim olduğunu da bilmiyorum” dediği öğrenildi.

Hayati Yazıcı: Sıradan bir eylem olmadığı açık
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlama için, "Sıradan bir eylem olmadığı açık." değerlendirmesinde bulundu. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Yazıcı, Cilvegözü'nde ticaretin tekrar bugün akşam veya yarın sabah başlayabileceğini belirtti. Yazıcı,  "Türkiye'nin güvenliğine, Türkiye'nin duruşuna ve Türkiye'nin aktivitelerini baltalamaya yönelik bir eylem, sıradan bir eylem olmadığı açık." dedi.
 
Bakan Yazıcı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamanın halen soruşturulduğunu vurguladı. Hayati Yazıcı, şöyle konuştu: "Dün akşam itibariyle sahada bu konuyla ilgili araştırma inceleme yapan savcılık ve emniyet görevlerini sahada bitirip çekilmişler. Bugün sabah itibirayle de az önce de konuştum bakanlıktan gönderdiğimiz ekip sahada hasarla ilgili çalışmalarına başladı. Sanırım akşama kadar tamamlarlar, işlemler başlar diğer onarım işler de devam eder. Suriye halklarıyla olan ticari aktivite hemen hemen bugün akşam veya yarın sabah başlar. Gönderdiğimiz sabit bir x-ray var, mobil x-rayden sarfinazar ettik. Oraya tamamen böyle patlayıcı madde ve xray'in de işlevimi görecek seyyar araç içerisinde, elektronik aygıtlarla donatılmış bir aracımız var iskenderun'da onu araya kaydırdık, o araç arama kontrolu yapacak. önemli bir araç yanından geçen bütün araçların içinde var olanlalrın DNA'sını çeken bir aygıt. Onu orada çalıştırıracağız."
 
"TÜRKİYE'NİN AKTİVİTELERİNİ BALTALAMAYA YÖNELİK BİR EYLEM"
 
Bakan Hayati Yazıcı bir gazetecinin "Bundan sonrası için güvenlik endişeniz var mı?" sorusu üzerine, "Güvenlik önemli bir sorun, güvenlik endişemiz var. Benim bu kadar aktivitemin olduğu yerde güvenlik her zaman ön plandadır. O konuda bütün hassasiyetimizi sürdürüyoruz." dedi. Bakan Yazıcı hedefte Suriye Ulusal Konseyi Başkanı'nın olup olmadığı sorusuna ise "Çeşitli olasılıklar olabilir, bilemiyorum hedefi.  Ama Türkiye'nin güvenliğine, Türkiye'nin duruşuna ve Türkiye'nin aktivitelerini baltalamaya yönelik bir eylem, sıradan bir eylem olmadığı açık." cevabını verdi.
 
Gümrük Bakanı Yazıcı ayrıca eşgalleri belirlenen kişileri arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "3 kişinin olduğunu biz de görüntülerden gördük." ifadelerini kullandı.