Cinayet işlediklerini televizyondan öğrendiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, geçtiğimiz Cumartesi günü işlenen maganda cinayetine karışan üç zanlı, 800 ayrı otomobili inceleyen polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

Cinayet işlediklerini televizyondan öğrendiler
29 Mart 2013 Cuma 14:03 tarihinde eklendi.

Olayda bir kişinin öldüğünü basın yayın organlarındaki haberlerden öğrendikleri belirlenen zanlılar, kullandıkları tabancayı satıp 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak 'Cinayette kullanılan silahın kimde olduğunu biliyoruz' diye ihbarda bulundukları ortaya çıktı. 

 
Olay, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 19.35 sıralarında Yıldırım ilçesi Kaplıkaya Mahallesi'nde meydana geldi. Yeni tahliye olan İhsan Tunçay, cezaevindeki bir arkadaşının selamını iletmek için tanımadığı 7 kişi ile bir araya gelerek mangal yapmaya başladı. Bu esnada, bir otomobilden inen 3 kişi rastgele havaya ateş etti. İhsan Tunçay ve arkadaşları magandalara tepki gösterip ateş eden kişilere seslenerek "Neden ateş ediyorsunuz? Burada biz varız, oturuyoruz" dedi. Uyarılara rağmen otomobilden inen kişiler ateş etmeye devam etti. Kurşunlardan biri İhsan Tunçay'a isabet etti. Göğsünden yaralanan Tunçay, olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen Tunçay, hayatını kaybetti.
 
POLİS 800 ARAÇ İNCELEDİ, ZANLILARI YAKALADI
 
Cinayetin ardından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olay yeri ve yakın güzergahlardaki çok sayıda mobese ve güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Araştırma sonrası yaklaşık 800 araç kontrol edildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, olaydan sonra zanlıların bindiği otomobilin bir araç kiralama şirketinden kiralandığını, zanlıların Gürkan S.(22), Muhammed A.(23) ve Fehmi S.(33) olduğunu tespit etti. 
 
SİLAHLARI SATIP 155'İ ARAYARAK İHBAR ETMİŞLER 
 
Bu arada 155 polis ihbar hattını arayan kimliği belirsiz bir kişi, cinayet olayını televizyondan öğrendiğini ve olaya karışan silahın Yıldırım ilçesinde ikamet eden Ç.P. isimli kişide olduğunu söyledi. Ç.P. isimli kişinin evine baskın yapan polis, İhsan Tunçay’ın ölümüne sebep olan silah ile diğer silahı ele geçirdi. 
 
Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ç.P.'nin silahları H.D. ve S.B. isimli iki kişiden aldığını, bu kişilere de silahları olayın faili olan Gürkan S., Muhammed A. ve Fehmi S.'nin satmaları için verdiklerini belirledi.
 
Polis, Yıldırım ilçesinde bir restoranın sorumlu müdürü olduğu tespit edilen Gürkan S. ile yanında çalışan garsonlar Muhammed A. ve Fehmi S.’yi Osmangazi ilçesindeki saklandıkları bir pasajda gözaltına aldı. Olayda iki silah kullanılırken İhsan Tunçay’a isabet eden kurşunun Gürkan S.’nin kullandığı tabancadan çıktığı belirlendi. Zanlıların ifadelerinde cinayeti televizyondan öğrendiklerini bunun ardından paniğe kapılıp böyle bir yola başvurduklarını söyledikleri öğrenildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 3 zanlı adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.