Cinayet şüphelileri adliyede

Eskişehir'de internette taraftar grupları arasında başlayan tartışma sonunda tabanca ve pompalı tüfekle ateş açarak Semih Sözeri'nin (20) ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına neden olan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 17:52 tarihinde eklendi.
Olay önceki gün saat 01.00 sıralarında Derman Caddesi'ndeki bir Tekel bayii önünde meydana geldi. Eskişehirspor taraftar grubu hakkında internet sosyal paylaşım sitesi üzerinden yorum yapan kişiler ile bu gruba üye olanlar arasında yine internet üzerinden tartışma çıktı.

Küfürleşmeye varan tartışma ardından tribün liderlerinden M.D. (30) ile arkadaşları S.K. (27), B.T. (24), H.G. (20) ile A.F.C. otomobille tartıştıkları grubun bulunduğu Derman Caddesi'ndeki bir Tekel bayi dükkanı önünde oturan grubun yanına gitti. Araçlarla gelenler tabanca ve av tüfeğiyle Tekel bayi dükkanının önünde oturanlara ateş açıp kaçtı.
 
Çeşitli yerlerine isabet eden kurşun ve av tüfeği saçmalarıyla yaralanan Semih Sözeri ile G. Ç. (19), V.T. (22), Y. A. (40) A.Ç. (27) ve H.S. (20) Eskişehir Özel Sakarya, Y.A. da (40) arkadaşları tarafından Özel Ümit Hastanesi'ne götürüldü. Semih Sözeri doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.
 
Yaralılardan Y.A. Özel Ümit Hastanesi'nden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Diğer 4 yaralı ise Özel Sakarya Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olay yerinden 3 ayrı otomobille kaçan M.D., S.K., B.T., H.G. ve A.F.C. aynı gece polisler tarafından yakalandı. 
 
Gözaltına alınan şüphelilerin bulundukları otomobillerde 1 tabanca, 3 fişek, 1 av tüfeği, 15 kartuş ve 1 kuru sıkı tabanca ele geçirildi. 5 şüpheli yapılan sorgulamaların ardından adliyeye sevk edildi.

DHA