Cindoruk aday olacak mı?

Demokrat Parti'nin 10. Büyük Kongresi öncesinde NTV’nin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, adaylık için kararını henüz vermediğini söyledi.

Cindoruk aday olacak mı?
14 Ocak 2011 Cuma 19:21 tarihinde eklendi.

 

Cindoruk, televizyon binasında gelişinde partililer tarafından alkışlandı. Partililer "Başbakan Cindoruk" sloganları attı.
 
Hüsamettin Cindoruk, daha sonra canlı yayında Banu Güven’in sorularını yanıtladı.
 
Cindoruk, aday olup olmayacağı konusunda şunları söyledi:
 
“Seçimlere kadar partinin tarafımdan yürütülmesi için bu akşam yapacağım istişarelerden sonra bir karar ortaya koyarım. Arkadaşlarım benim bu sözüme rağmen aday olmamı istiyorlar. Ama bunların örneklerini çok yaşadığımız için biraz da temas etmek lazım. Ben kaç gündür partiye de gitmeden tarafsızlığımı korumaya çalışıyorum. Taraflara tamamen eşit mesafede olacağım.
 
Çok demokratik bir kongre, çok demokratik bir seçim ortaya çıkaracağız. Genel başkan bir tarafı tutmayacak. Bu taahhüdümü tutmak için kongre havasından uzak durdum.
 
Adaylar propagandalarını yapıyor, kendi öz iradeleri ile adaylıklarını koydular. Burada bir koşul daha var; kendisi ve 50 kongre delegesinin imzası ile aday olabilecek. Bakalım bu koşulu kaç aday koyabilecek. Demokrat Parti aday sıkıntısı çekmiyor, aday bolluğu yaşıyor.”
 
‘KARARI ZORLAŞTIRALIM’
Programın sonuna doğru Banu Güven, deneyimil siyasetçiye “Geçen 25 dakika sonunda kararınızda bir netleşme oldu mu?” diye sordu.
 
Cindoruk, bu soruya “O kadar kolay bir karar değil. Kararları çok kolay aldığımız için Türkiye bu duruma geldi. Kararları zorlaştıralım biraz” diye yanıt verdi.
 
YEDİ ADAY VAR
Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, Genel Başkanvekili Salih Uzun, eski bakanlardan ve parti üyesi Namık Kemal Zeybek, eski bakan Rıfat Serdaroğlu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eski Genel İdare Kurulu üyesi Samet Ocakoğlu genel başkanlığa aday oldu.

NTV