Çivisiz ahşap cami, İskilip'e kuruldu

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı bir dağ köyü olan Saraycık köyünde atıl durumda olan ve tamamı çivi kullanılmadan yapılan cami ilçeye getirildi.

Çivisiz ahşap cami, İskilipe kuruldu
10 Şubat 2014 Pazartesi 19:04 tarihinde eklendi.

80 yıl önce yapıldığı tahmin edilen çivisiz cami belediyenin restorasyon atölyesindeki çalışmaları sonucunda ilçe merkezindeki meydan mahallesine kurulurken caminin adı da ''Tavukçu Hocaefendi'' olarak belirlendi.

Yüz kişilik kapasitesi olduğu belirtilen ahşap cami Meydan Mahallesi'ndeki vatandaşların ısrarı üzerine mahalleye kurulması kararlaştırıldı ancak uygun yer bulamayan belediye tarihi camiyi dere yatağının üzerine kurmak zorunda kaldı. İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, caminin restore edilerek meydan mahallesine kurulduğunu söyledi.

Bahse konu ahşap caminin ilçeye bağlı bir dağ köyünde atıl vaziyette bulunduğunu öğrendiklerini dile getiren Sezer, caminin tamamen ahşap olduğunu ve çivi kullanılmadan yapıldığını aktardı. Yaptıkları çalışmalar neticesinde caminin meydan mahallesinde dere yatağına kurulduğunu ifade eden Sezer, ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.


CİHAN