'Çok dikkatli olmak gerekir'

Türk futbolunun önemli isimlerinden Saffet Sancaklı, milli takımımızın Bosna Hersek karşısında kontrollü oynaması gerektiğini söyledi.

09 Eylül 2009 Çarşamba 11:25 tarihinde eklendi.

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Sancaklı, “Çok dikkatli olmak gerekir. Kontrollü başlamamız daha iyi olacak. İlk anda saldırı ya da baskılama düşüncesi beklenmedik sonuçlara neden olabilir” dedi.

Bosna Hersek için beraberliğin yeterli bir sonuç olduğunu hatırlatan Sancaklı, “Taktikleri çok açık, milli takımımızın üzerlerine gelmesini bekleyecekler” dedi.

Dzeko ve Muslimovic gibi iki çok etkili oyuncularıyla savunmamızı hataya zorlayacaklar. Bosna takımının pek çok oyuncusu yurtdışında forma giydiğini ve politik atmosferin düzelmesinden sonra futbolun Bosna’da daha da ön plana çıktığını belirten Saffet Sancaklı, “Başarılı da oluyorlar. Taraftarların da büyük ilgi gösterdiğini biliyorum. Maçın oynanacağı stat küçük ve maç sırasında tamamıyla dolacak. Orada tam bir futbol atmosferi var.

Bosna takımı kontrollü oynayıp, ilk dakikalarda şok bir gol bulmayı amaçlıyor.

İlk golü yiyen takımın işi çok zor, beraberliği bulma çabası savunmada açık verilmesine neden olacak, ayrıca moral üstünlük karşı tarafa geçecek” dedi.

Milli takımımızın kazanacağına inandığını ifade eden Sancaklı, çok önemli bir uyarı yaptı: “Çok dikkatli olmak gerekir. Kontrollü başlamamız daha iyi olacak. İlk anda saldırı ya da baskılama düşüncesi beklenmedik sonuçlara neden olacak.

Eminim Fatih hoca bunların hepsini düşünmüştür. Zaten milli takımımız zor maçların hepsinden zaferle ayrıldı. Böyle bir alışkanlığımız var. Galip geleceğimizi düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.