"Çözüm süreci Türkiye'yi kıskaca soktu"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, çözüm sürecinin Türkiye'yi kıskaca soktuğunu belirterek, sınır boylarının yarısının tehdit altında olmasının nedeninin, çözüm sürecindeki 'basiretsizlik' olduğunu iddia etti.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 23:19 tarihinde eklendi.

Edip Semih Yalçın, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin konularla ilgili açıklama yapan Yalçın, 2009 yılından beri çözüm sürecine karşı çıktıklarını hatırlattı.

Gelinen noktada haklı çıktıklarını savunan Yalçın, "Bugün geldiğimiz noktada MHP'nin söz ve söylemlerinin yavaş yavaş haklı çıkmaya başladığını mütalaa ediyoruz. Türkiye sınırlarının hemen hemen yarısı tehdit altında şuan itibariyle.

Bunun sebebi çözüm sürecindeki basiretsizliklerdir. Çözüm süreci Türkiye'yi şuanda kıskaca sokmuştur. Bu sürecin iktidarın arzu ettiği istikamette gitmediği taktirde Suriye'nin kuzeyinde Kuzey Irak'ta ve İran'ın güney bölgelerinde ciddi anlamda bir tehdit unsuru şuan itibariyle kendini muhafaza etmektedir." dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ait bazı yerlerde terör örgütünün, KCK'nın asayiş adı altında özerlik provası yaptığını vurgulayan Yalçın, süreçte Türkiye'nin geleceği ile alakalı iyimser olamadığını açıkladı. Yalçın, "Bu örgüt KCK'nın asayiş adı altında ülke sınırları içerisinde ayrışmanın, özerkliğin provasını yapmaktadır. Bunların tümü maalesef çözüm sürecinin sonucudur.

İyiye gitmeyen bu süreçte gerek Suriye'de, gerek Kuzey Irak'ta gerekse İran'daki hiç bir olaya Türkiye müdahale edemiyor. İkinci PKK dediğimiz evrenin otorite boşluğundan faydalanarak Suriye'nin kuzeyinde yeni bir oluşum içerisine gitmesine seyirci kalınıyor." diye konuştu.

"CHP İLE İTTİFAK ÇALIŞMASININ MÜMKÜNÜ YOKTUR"

CHP ile MHP'nin ittifak yapacağı söylentilerinin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Yalçın, böyle bir şeyin ne kendilerine geldiğini, ne de kendileri tarafından başka bir partiye götürülmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Yalçın, "CHP ile MHP ittifakı malum bir gazete tarafından ortaya atıldı. Gerek MHP gerekse CHP yetkililere böyle bir ittifakın olmadığını söylemesine rağmen ulusal televizyonlarda bu ittifakın neyi getirip neyi götüreceği tartışılmaya başlandı.

Olmayan bir mesele yüzünden bazı arkadaşlarımız ortaya çıkıp bir senaryo oluşturuldu. Ne MHP tarafında bir başka partiye böyle bir teklif gitmiştir, ne de bize böyle bir teklif gelmiştir. Böyle bir ittifak çalışmasının da mümkünü yoktur. Bu tip senaryolarla MHP'nin devre dışı bırakılması düşünülmektedir. Bizim partimizin gündeminde olmadığı gibi CHP'nin gündeminde de böyle bir husus yoktur."

"YENİ ANAYASADA UZLAŞMA ZİHNİYETİNİN YAKALANMASINI BEKLEMEKTEYİZ"

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Yalçın, MHP'nin anayasa ile ilgili baştan itibaren verdiği sözde durduğunu açıkladı. Masadan kalkmaksızın 174 maddede olabildiğince uzlaşma sağlamak amacıyla konunun TBMM'ye getirilmesini beklediklerini belirten Yalçın, "48 olan uzlaşılmış madde bugün itibariyle 57'ye çıktı.

Halkın çözüm beklediği her hususun bu komisyon tarafından görüşülmek suretiyle ve olabildiğince yüksek sayıda maddenin Türk kamuoyuna sunulmasını arzuluyoruz. Bu konuda ısrarla bekliyoruz. Ortak aklı veya anayasaların yapım sürecinde oluşan uzlaşma zihniyetinin yakalanmasını beklemekteyiz. Bu konudaki politikamız budur." ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere de hazırlandıklarını açıklayan Yalçın, Ramazan Bayramı'ndan sonra 396 noktada adayları tespit edeceklerini sözlerine ekledi.

Gaziantep MHP İl Başkanı Mustafa Erzin ise "Ramazan Bayramı'ndan sonra belediye başkan adaylarımızın açıklanmasını hızlandırarak devam edeceğiz. Eylül ayının sonunda Kamil Ocak Stadyumu'nda genel başkanımızın da katılımıyla bir gece programı hazırlayarak yerel seçimlerde belediye başkan adaylarımızı kamuoyuyla paylaştıracağız." açıklamasını yaptı.


CİHAN