Cübbeli 12 numaralı sanık oldu!

Cübbeli Ahmet Hoca ve 15 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Cübbeli 12 numaralı sanık oldu!
13 Nisan 2012 Cuma 18:07 tarihinde eklendi, 1.219 kez okundu.

 

 ''Karagümrük Çetesi''ne yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanık Ahmet Mahmut Ünlü'nün, internette yayınlanan müstehcen görüntüleriyle ilgili faillerin bulunması amacıyla, çete elebaşısı olmakla suçlanan sanık Nejat Ergin'den yardım istediği ileri sürüldü. 
     
Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, sanıklar Nejat Ergin ve Barış Sezek'in elebaşılığını yaptığı öne sürülen iki ayrı suç örgütü bulunduğu kaydedildi. 
     
Kamuoyunda ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün 12. şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, yabancı uyruklu Fatıma Et Tajy, Imane Lemgharı ile Ceyhun Başaran müşteki olarak yer aldı. 
     
Mağdurlar arasında ise Oğuzhan Onay, Ahmet Şahin, Salih Aslan, Gülruh Şamanova, Zukhro Askorova, Nargıza Rızaeva, Fatıma Zohra Hajjaj, Shahnoza Kosımova, Rano Jalılova, Fatıma Ez Zahra Fathı, Zaineb Rıgha ve Zehra isimli 12 kişinin bulunduğu iddianamede, sanık Nejat Ergin'in kamuoyunda ''Karagümrük Çetesi'' olarak adlandırılan çıkar amaçlı silahlı suç örgütünü tekrar harekete geçirdiği ve elebaşılığını üstlendiği belirtildi. 
     
Söz konusu çetenin 1993'ten bu yana birçok suça karıştığı anlatılan iddianamede, suç örgütü elebaşısı olduğu iddia edilen Nejat Ergin''in, sanıklar Sayım Uyanık, Yiğit Ergin, Murat Tolga Ohri, Celil Yavuz ve İbrahim Danacılar ile birlikte hareket ederek, kardeşleri Nuri Ergin ve Vedat Ergin'in elebaşılığını yaptığı suç örgütünün adını etkin bir şekilde kullandığı ve bazı tehdit eylemleri gerçekleştirdiği iddia edildi. 
     
Sanık Ahmet Mahmut Ünlü'nün, internette yayınlanan müstehcen görüntüleriyle ilgili faillerin bulunması için ''Karagümrük Çetesi'' elebaşısı olmakla suçlanan Nejat Ergin'den yardım istediği ifade edilen iddianamede, ''Ahmet Mahmut Ünlü'ye yönelik yapılan iletişim tespit çalışmalarında Nejat Ergin ile irtibatlı olduğu ve bu irtibatı Barış Sezek aracılığıyla devam ettirdiği, etrafında bulunan şahısların telefonları ile gizliliğe riayet ederek Nejat Ergin ile görüşmeler yaptığı anlaşılmıştır'' denildi. 
     
Sanık Sezek'in elebaşılığını yaptığı suç örgütü- 
     
İddianamede 7 numaralı sanık olarak yer alan ve diğer örgütün elebaşısı olduğu öne sürülen sanık Barış Sezek'in, fuhuş amaçlı insan ticareti, fuhşa aracılık ve yer temin edilmesi, fuhşa sevk faaliyetlerinde örgüt üyeleriyle birlikte yurt dışına gidip geldiği kaydedildi. 
     
Sezek'in, fuhuş amaçlı getirilen kadınları kontrol altında tutmak için tehdit ve hürriyeti tahdit gibi yöntemler kullandığı öne sürülen iddianamede, Sezek'in, Kadriye Sezek, Kamara Alımukhamedova, Kakhramonjon Kholmamatov, Mahjouba Demirel ve Ahmet Mahmut Ünlü'nün yanında bulunan Muhammed Ali Melemez ve Mehmet Batur isimli şahıslarla birlikte hareket ederek çıkar amaçlı bir suç örgütü kurduğu ve yönettiğine dair deliller elde edildiği belirtildi. 
     
Barış Sezek'in elebaşılığındaki söz konusu örgütün, Ahmet Mahmut Ünlü'nün adını etkin bir şekilde kullandığı ve gerçekleştirdiği suç faaliyetlerindeki birçok masrafı Ünlü'nün adını kullanarak karşıladığı ifade edilen iddianamede, örgüt üyelerinin aralarında şifreli konuştukları, fuhuş amaçlı getirdikleri kadınlara çarşaf giydirmek gibi yöntemler kullandıkları anlatıldı. 
   
İddianamede, örgütün fuhuş faaliyetlerini, Ahmet Mahmut Ünlü'nün denetimindeki şirket ve ikametlerde yaptıkları öne sürülerek, faaliyetlerinin deşifre olması halinde, Nejat Ergin ve Sedat Peker gibi suç örgütü elebaşıları ve geçmişte suç işlemiş kriminal şahıslarla irtibata geçip, sorumluları baskı altına almaya çalıştıkları kaydedildi. 
     
Örgüt üyelerinin aralarında geçen telefon görüşmelerine de yer verilen iddianamede, örgüt mensuplarının elde ettikleri haksız kazancı kendi aralarında paylaştıkları anlatıldı. 
     
-Şifreli konuşmalar- 
     
Örgüt üyelerinin, fuhuş yapan kadınlar için ''zekat'', ''gömlek'', ''talebe'', ''seyit'', fuhuş yapan kadınlara ve aracılık edenlere verilecek para için de ''Zekat için 200 dolar'' şeklinde şifreli konuşmalar gerçekleştirdikleri belirtilen iddianamede, örgütün fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak amacıyla yurt dışından kandırarak kadın getirdiği, ayrıca Türkiye'de bulunan ve vize problemi olan yabancı uyruklu kadınları tehdit ederek fuhşa sevk ettiği öne sürüldü.