Cumhuriyet Üniversitesi'nde yanık ünitesi açıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yeni yanık ünitesi törenle hizmete açıldı.

Cumhuriyet Üniversitesinde yanık ünitesi açıldı
20 Ağustos 2013 Salı 20:25 tarihinde eklendi.
 
Bölgenin en önemli merkezi olma özelliği taşıyan ünite, 8 servis yatağı, 4 yoğun bakım yatağı, pansuman odası ve ameliyathaneden oluştu.

Yanık ünitesinin, İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nden sonra cihaz, yatak ve kapasite olarak Türkiye'de 2'inci sırada bulunduğu belirtildi. Açılışta konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, bölgeye hizmet verebilecek bir birimin açılmasının hedefler arasında yer aldığını belirterek, "Bugün bu ünitenin ilkini açıyoruz.

Önümüzdeki süreçte ise tüp Bebek ve kadın doğum hastanesini açacağız. Yanık ünitesi bölgede çok kişiye hizmet verecek. Merkezimiz de çok ciddi bir açığı kapatacak" dedi. Yanık Ünitesi hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Yanık Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan ise Türkiye'de toplam 46 yanık ünite ve merkezi olduğunu belirterek.

Sivas'taki ünitenin ise büyüklük olarak 2'inci sırada yer aldığını dile getirerek, bölgede önemli bir ihtiyacın giderileceğini açıkladı.

DHA