Dağda mahsur kalan çoban kurtarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesine 65 kilometre uzaklıktaki Taşlıca köyünde 1400 rakımlı dağda hastalanan bir çoban UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ve askeri bir helikopterin yardımı ile Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı.

12 Şubat 2014 Çarşamba 19:08 tarihinde eklendi.

Şok geçirmiş halde bulunan 53 yaşındaki Mustafa Pişkin isimli çoban hastanede gözlem altında tutuluyor.

Marmaris’in 65 kilometre uzaklıktaki en uzak köyü olan Taşlıca köyünde, keçilerine çobanlık yaparak geçinen Mustafa Pişkin, köye 2 saatlik yürüme mesafesinde hayvanlarını güderken sebebi belirlenemeyen bir sebeple baygınlık geçirdi.

Pişkin’i baygın halde bulan çoban arkadaşları 112 ve jandarmaya haber verdi. İhbarı değerlendiren yetkililer Muğla UMKE ve Dalaman Havalimanında bulunan askeri bir helikopteri bölgeye sevk ettiler. Kalp krizi ihtimalini değerlendiren ekipler, araçla karayolu ulaşımının bulunmadığı bölgeye askeri helikopterin yardımı ile havadan ulaştılar.

Hastayı baygın halde bulan UMKE ve askeri ekipler ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Şok geçirdiği tespit edilen 53 yaşındaki Mustafa Pişkin, helikopterle Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanın baş ağrısı şikâyetinin olduğu ve bilincinin ara sıra gittiği öğrenilirken hayati tehlikesinin olmadığı ancak bir süre müşahede altında tutulacağı öğrenildi. 


CİHAN