Dağlıca'da çok vahim iddialar !

Dağlıca eski Komutanı Onur Dirik, PKK'ya yönelik operasyonların komutanlar tarafından iptal edildiğini açıkladı

Dağlıcada çok vahim iddialar !
17 Ekim 2011 Pazartesi 08:34 tarihinde eklendi, 1.385 kez okundu.

 

Dağlıca 3. Motorlu Piyade Taburu, 21 Ekim 2007'de hain teröristlerin saldırısına uğradı. Baskında 12 genç fidan hayatlarının baharında şehit düştü, 8 asker de kaçırıldı. Saldırının üzerinden 4 yıl geçti ama ihmal ve ihanet iddiaları bitmek bilmedi...
 
Dağlıca eski Komutanı Onur Dirik, PKK'nın döşediği mayını eliyle imha etmesi için emir vererek Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın ölümüne sebep olmaktan yargılandı. Rütbeleri sökülen Dirik, hapse mahkûm edildi. 
 
İşte Dirik'in ağzından çok konuşulacak iddialar: 
 
KOMUTANLAR İZİN VERMEDİ!
 
Saldırıdan 28 gün önce teröristlerin olağanüstü hareketlilik içerisinde olduklarını tespit ettiklerini ve tabur içerisinde oluşturulan özel bir bölükle saldırıdan 4 saat öncesinde operasyon planı yapıldığını söyleyen Dirik, şu ifadelere yer veri: "Operasyonun hedef ve istikametinde teröristlerin toplandıkları Oramar Tepe ve 2522 rakımlı tepe bölgeleri vardı. Ancak bu operasyon, başlamadan hemen önce üst komutanlıklar tarafından iptal edildi. Ve amaçlanan operasyonun tam tersi yönde, taburu bütünüyle boşaltacak mahiyette bir yol emniyet operasyonu emri verildi."
 
RAPORLAR TARİHE IŞIK TUTACAK
 
Zaman'ın haberine göre, Dağlıca'da yaşananlarla ilgili idari tahkikat dosyasına konulmak üzere ilgili makamlara takdim ettiği raporların emin ellerde muhafaza edildiğini ümit eden Dirik, "Çünkü bu raporlar Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutacak mahiyettedir." dedi.
 
ŞEHİT SAYISI 100'Ü GEÇERDİ!
 
Dağlıca'ya yönelik yapılan saldırının, PKK'nın o güne kadar yürüttüğü taktiğin çok ötesinde olduğunu ve hatta orada bir cephe savaşı yaşandığını söyleyen Dirik, "33 saat süren çatışmada PKK'nın hedefi taburu tamamen ortadan kaldırmak ve beni dahi esir almaktı. Saldırının amacı da hükümeti, kamuoyu ve farklı güç eksenleri nezdinde zor duruma düşürmekti. Teröristler, 18'e yakın ağır uçaksavar silahı kullandı. Zamanında aldığım tedbirler olmasaydı şehit sayısı 100'ü geçerdi." iddiasında bulundu.
 
KUSURLU KOMUTAN İMAJI
 
Şehit Üsteğmen Çağlar Canbaz'a mayını sökmesi yönünde emir vermediğini belirten Dirik, "Olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra hakkımda dava açılması, Dağlıca saldırısıyla ilişkili. Canbaz, bana yazdığı bir mektupta, amirlerinin baskısından bunaldığını ve bir gün bir mayın bulup kendisini patlatacağını söylüyordu. Canbaz'ın kendi el yazısıyla yazdığı mektup, mahkeme tarafından dikkate alınmadı. Kusurlu bir komutan olarak gösterilerek, Dağlıca'da yaşananların böylece üzerime yıkılmak istendiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.