Darp edilen öğretmene sendikadan destek

KAMU-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-İş Manisa Şubesi Başkanı coğrafya öğretmeni Necdet İnce’nin (36) görev yaptığı okulda birlikte nöbet tuttuğu matematik öğretmeni K.A. (35) tarafından darp edilmesi sendika üyelerince yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Darp edilen öğretmene sendikadan destek
01 Nisan 2013 Pazartesi 20:33 tarihinde eklendi, 1.241 kez okundu.

 

Aynı zamanda Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı olan coğrafya öğretmeni Necdet İnce, görev yaptığı İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde, geçen 29 Mart’taki nöbetinde kılık, kıyafet yönetmeliğine aykırı olarak okula türbanla gelen öğrenciler olması üzerine tutanak tuttu.

İnce, tutanağı birlikte nöbet tuttuğu matematik öğretmeni K.A.’nın da imzalamasını istedi. İddiaya göre, Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir Sen üyesi K.A.’nın tutanağı imzalamak istememesi üzerine iki öğretmen arasında tartışma çıktı. Tartışmada K.A., İnce’yi darp etti. İnce, Manisa Devlet Hastanesi’nden 2 günlük darp raporu alıp, Polis Şehit Öztürk Polis Merkezi’ne şikayetçi oldu. Eğitim-İş Sendikası Manisa Şubesi, öğretmen İnce’nin meslektaşının saldırısına uğramasını kınadı.

Sendika binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Manisa İl Milli Eğtiim Müdürlüğü’ne kadar yürüdü. Gruba, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz ve Hasan Ören, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, sivil toplum örgütleri, Eğitim-İş Sendikası Denizli ve Aydın şubesi üyeleri de destek verdi. Yaklaşık yarım saat süren yürüyüşün ardından İl Milli Eğitim Binası önünde toplanan grup adına Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir basın açıklaması yaptı. 
 
Olayı kınadıklarını belirten Demir, “Meslektaşına saldıran bir öğretmenin Mustafa Kemal’in öğretmeni olabileceğini düşünmüyorum. O kişiyi bir marangoz hatası veya imalat hatası olarak düşünüyorum” dedi. 
 
CUMHURİYETİ VE ATA’NIN İLKELERİNE KARŞI MÜCAÜDELE EDİYORLAR 
 
İnce’yi darp eden K.A.’nın Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir Sen üyesi olduğunu hatırlatan Demir, "Bu yandaş sendika okullarda öğretmenlere kılık kıyafet serbestliği sağlansın diye 12 milyon imza topladığını iddia ediyor. Bu tamamen yalandır. İmzanın büyük bir çoğunluğu siyasete alet edilmemesi gereken öğrencilerden alınmıştır. Sınıf sınıf gezmişlerdir. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarıyoruz ve yapılan yanlışlara 'dur' demesini istiyoruz” diye konuştu. 
 
Hükümetin, milli eğitimde başlattığını uygulamaların öğretmen odalarını bölmeye başladığını dile getiren Demir, “Bugün öğretmen odalarını bölenler, yarın bu ülkeyi bölecek. AKP’nin yandaşı olan Memur-Sen, sivil itaatsizlik adı altında Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine savaş açtı. Bunlar sivil itaatsizlik yapmıyorlar, Türkiye Cumhuriyetine karşı mücadele ediyorlar” dedi. 
 
Açıklamanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı. 

DHA