Denizli Belediyesi'nden Kızılay’a destek

Denizli Belediyesi, hizmet binası yapımı için Türk Kızılayı Denizli Şubesi’ne, Çakmak Mahallesi’ndeki 1150 metrekarelik arsasını bağışladı.

01 Ekim 2013 Salı 19:09 tarihinde eklendi.

Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan’ın makamında yapılan protokole, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Habip Yıldız katıldı.

Denizli Belediyesi’nin Türk Kızılayı’na devrettiği 1150 metrekarelik arsaya yapılacak olan hizmet binasının temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı öğrenildi. Başkan Zolan, "Kızılay ülkemiz ve dünyamızın olası felaketler karşısında büyük bir başarı örneği gösteren kurumlarından birisi. Her geçen gün çıtasını yükselten Kızılay, Denizli'de de oldukça başarılı çalışmalar yapıyor.

Allah felaket ve afet vermesin ama bunlar yaşanabilecek şeyler. Kızılay'ın varlığını bilmek halkımıza güven veriyor. Biz de elimizden gelen desteği onlara veriyoruz" dedi. Türk Kızılayı Genel Müdürü Ahmet Lütfi Akar, arsanın bağışlanması nedeniyle AK Parti’li Zeybekci ve Başkan Zolan’a teşekkür etti.

Zeybekci, Denizli Belediyesi, sivil toplum örgütleri, kurumlar ve gönüllülerin Türk Kızılayı’na katkı verdiğini dile getirip, "Kızılay bir bayraktır. Bayrak namustur, şereftir ve onurdur. Kızılay bayrağımız başarılı bir şekilde dalgalanmaya devam edecektir. Denizli'nin Kızılay merkezi olması oldukça sevindirici" diye konuştu.


DHA