''Denktaş'ın ölümü büyük kayıp''

DSP Genel Başkanı Masum Türker, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatına ilişkin, ''KKTC ve Türkiye için büyük kayıptır, Allah rahmet eylesin'' dedi.

Denktaşın ölümü büyük kayıp
13 Ocak 2012 Cuma 22:52 tarihinde eklendi.

Masum Türker, AA'ya yaptığı açıklamada, Yakındoğu Üniversitesi Hastanesinin yoğun bakım servisinde tedavi gören Rauf Denktaş'ın ölümünün herkesi üzdüğünü söyledi. 
    
Rauf Denktaş'ın, KKTC'de yaşayan vatandaşların, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine hayatını adadığını belirten Türker, Rauf Denktaş'ın, Enosis'e karşı mücadele ederken, diğer taraftan da Kıbrıslı Türkleri örgütlediğini ifade etti. 
    
Büyük bir lider olan Rauf Denktaş'ın, Kıbrıs Barış Harekatından sonra Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağladığını vurgulayan Masum Türker, şunları kaydetti: 
    
"Rauf Denktaş, cumhurbaşkanı olarak Kıbrıs'ta barışın sağlanması, soydaşlarımızın haklarının uluslararası camiada korunması, güvenliklerinin sağlanması konusunda üstün bir gayret göstermiştir. Uluslararası camiada, özellikle Kıbrıs Rum kesimindeki politikacılarla mücadele ederken, KKTC'de demokratik yaşamın gelişimi için büyük mücadele vermiştir. 
    
Rauf Denktaş'ın ölümü KKTC ve Türkiye için büyük kayıptır, Allah rahmet eylesin. KKTC'nin ve Türkiye'nin başı sağolsun."