Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde özel bir hastanede yapılan deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı
05 Eylül 2013 Perşembe 15:02 tarihinde eklendi.

Olası bir afet durumunda hastaların tahliye edilmesi ve güvenli bir yere taşınmasının sahnelendiği tatbikatta 50 personel görev yaptı.

Fethiye Özel Esnaf Hastanesi olası bir afet durumunda oluşabilecek durumlar için tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat öncesi 350 kişilik hastane personeline afet ve acil durumlarda karşılaşacakları olumsuzluklar hakkında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmenin ardından Fethiye Belediyesi İtfaiye ekiplerinin gözetiminde 50 kişilik hastane personelinin katıldığı tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında hastaların tahliyesi, acil hastaların iple güvenli bir bölgeye taşınması ve hastane personelinin hastaneden ayrılması senarize edildi. Tatbikatta ayrıca olası deprem afeti sonrasında hastaneye getirilen hasta ve yaralılar için yapılacak ilk müdahale ve müşaade işlemleri de uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikatla ilgili açıklama yapan hastane Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Murat Aynacı, her yıl düzenlediğikleri yangın ve deprem tatbikatının başarılı bir şekilde sonlandırdıklarını söyledi. Aynacı, Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün desteği ile gerçekleştirilen tatbikatın amacının birinci derece deprem bölgesinde bulunan Gfethiye'de her türlü duruma hazır olduklarını göstermek olduğunu açıkladı. Aynacı, "Bu yıl personelimizin daha aktif katılımını sağladığımız bir tatbikat oldu.350 personelimize 2 gün boyunca eğitim verdik ve tatbikatta 50 kadar personelimiz görev aldı. Bunda sonrada tatbikatlarımız periyodik olarak devam edecektir." dedi.


CİHAN