"Diana’nın öldürülme iddiası çıkar amaçlı"'

Prenses Diana’nın eski korumalarından Ken Wharfe, Diana’nın bir İngiliz askeri tarafından öldürüldüğü iddiasının ‘çıkar amaçlı’ olduğunu iddia etti.

Diananın öldürülme iddiası çıkar amaçlı
20 Ağustos 2013 Salı 18:13 tarihinde eklendi.

Prenses Diana ile erkek arkadaşı Dodi Fayed’in 1997 yılındaki ölümleriyle ilgili İngiliz polis teşkilatı yeni bilgiler elde ettiklerini açıklamıştı.

Ken Wharfe’e göre ölümlerle ilgili daha önce yapılan soruşturmalarda neden ailelerin yeni bilgileri incelemeye sunmadığını vurgulayarak, “Neden bu kadar uzun sürdü yeni bilgilerin verilmesi? Bu bana çok basit geliyor. Çıkar amaçlı olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth’in eski basın sözcüsü Dickie Arbitier'de iddialarla ilgili twitter hesabından yorumda bulundu. Dickie Arbitier yaptığı açıklamada, Prenses Diana’nın ölüm iddialarının ilgiyi başka yöne çekmek için öne sürülen konu olarak belirterek, “Prenses Diana’nın ölümünden 16 yıl geçti ve hâlâ polisi boş yere meşgul ediyorlar." dedi.

İngiltere Kraliyet ailesinin eski koruma başkanı Dai Davies ise iddialar hakkında şaşırdığını belirterek “Ölümler bir kazaydı ve yapılan üç ayrı soruşturmada aynı sonuca varıldı.” dedi. Dai Davies, Prenses Diana ile Dodi Fayed’in ölümlerinin kaza olduğuna emin olduğunu söyleyerek, “13 yıl aradan sonra nasıl olur da, herhangi bir yeni bilgi ile bunun bir trajik kazadan başka bir şey olduğunu iddia edilebilir?” diye konuştu.


CİHAN