Dink ailesinin avukatından dilekçe

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada Dink ailesinin avukatlarından İsmail Cem Halavurt, İstanbul Terörle Mücadele Savcılığı’na 1 sayfalık bir dilekçe sundu.

Dink ailesinin avukatından dilekçe
27 Şubat 2013 Çarşamba 11:58 tarihinde eklendi.

 

Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesine ilişkin halen Savcı Muammer Akkaş tarafından yürütülen soruşturma kapsamında cinayetin işlendiği dönemde Trabzon Valisi olan Hüseyin Yavuzdemir’in tanık olarak dinlenmesi istendi.

Dilekçede, Yavuzdemir’in Hrant Dink cinayetine ilişkin rapor oluşturan TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu’na ifade verdiği anlatılarak, Yavuzdemir’in “Her gün saat 11.00’de Vali başkanlığında İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanının katılımı ile yapılması gereken toplantıları Vali olduğu dönemde düzenli şekilde yaptığını, Yasin Hayal’in faaliyetleri ve Hrant Dink cinayeti konusunda kendisine bilgi aktarılmadığını" söylediği vurgulandı.
 
Dilekçede şu ifadeler aldı: “Yine basın yayın organlarında Hüseyin Yavuzdemir’in; ‘Trabzon’da yaşanan olaylar elbette benim de yöneticilik alanında deneyimlerimi arttırdı. Kontrgerillanın devlet içindeki etkinliğini daha sonraki süreçte daha iyi değerlendirebildim. Trabzon’da yaşanan olayların tesadüfi olmadığını ve devlet içinde yuvalanmış kontrgerilla tarafından tezgahlandığını düşünüyorum’ dediği iddialarına yer verilmiştir"
 
Dilekçede bu nedenlerle savcılığın Trabzon eski Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in bilgisine başvurulması talep edildi.

DHA