DİSK'ten toplu sözleşme eylemi

Zeytinburnu Ambarlı Nakliyeciler sitesinde toplanan DİSK'e bağlı bir grup işçi, binlerce işçinin toplu sözleşme hakkının ve sendika seçme özgürlüğünün elinden alındığı öne sürerek eylem yaptı.

DİSKten toplu sözleşme eylemi
29 Ocak 2013 Salı 11:44 tarihinde eklendi.

 

Yaklaşık 200 işçi Ambarlı'daki DİSK temsilciliği önünde sabah saat 10:00'da toplandı. 
 
DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve bazı sendika yöneticileri bir kamyonun üzerine çıkarak işçilere seslendi. İşçilerin sık sık " İnadı DİSK, inadına Sendika " şeklinde slogan attığı eylemde konuşan DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, "İşçilerin örgütlenme iradeleri, AKP yandaşı sendikacıların , sermaye örgütlerinin oyunlarıyla gasp edildi. Binlerce işçinin örgütlenme ve sendike seçme özgürlüğü bir gecede ayaklar altına alındı. Bu oyunun adı tek tip sendikacılığın işçilere dayatılmasıdır" şeklinde konuştu.
 
Yetkisiz, barajsız, noter şartsız özgürlükçü bir sendika istediklerini belirten Küçükosmanoğlu, "Hak ve özgürlükleri gasp etmeyi oyun zannedenler, insanların emeklerini, ekmeklerini çalmayı marifet sayanlar, koltuklarında oturmaya devam ediyorlar. Ama zannetmesinler ki o koltuklarında rahata oturmaya devam edecekler. Yine ayaktayız. ayakta olmaya devam edeceğiz. Vardık, varız, varolacağız" diye konuştu. DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun konuşmasının ardından işçiler bir süre daha slogan atıp, olaysız dağıldı.

DHA