Diyarbakır'da işadamlarından sağduyu çağrısı

Paris'te öldürülen Pkk'lı 3 kadının yarın Diyarbakır'da yapılacak cenaze töreni öncesi sanayici ve işadamları Vali Mustafa Toprak ile Bdp'lileri ziyaret ederek, sağduyu çağrısında bulundu.

Diyarbakırda işadamlarından sağduyu çağrısı
16 Ocak 2013 Çarşamba 18:22 tarihinde eklendi.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, görüşmelerden sonra basın toplantısı yaptı. DTSO Başkanı Remzi Can, Kürt sorunun çözümü yolunda önemli bir dönemden geçildiğini anlatırken, şöyle dedi:
 
"Tam da bu dönemi provoke edercesine gerçekleşen Paris'teki cinayetler şimdiye kadar tüm tarafların sağduyulu yaklaşımı sonucu beklendiğinin aksine toplumdaki barış istemini kuvvetlendirmiştir. Yarın cenazelerin karşılama ve uğurlama törenlerinde de yüksek hassasiyet ve duyarlılık gerekmektedir. Hükümet ve Bdp cephesinden yapılan sağduyu çağrılarına sahip çıkmak ve olası gerilimlerin önünü almak adına biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bugün bu çerçevede yetkililer ve Bdp ile görüşmelerde bulunduk."
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın olumlu yaklaşımını kendileriyle paylaştığını anlatan Can, Bdp Diyarbakır İl Başkanı sayın Zübeyde Zümrüt ve Bdp yetkililerinin de cenaze töreninin sessizlik ve taziye hassasiyeti içinde geçeceğini söylediklerini anlattı. Can, şunları söyledi:
 
"Umarız ki bu sessizlik, barışa en büyük katkıyı sağlayacak vb. öylesi karanlık bir saldırının dahi barışı kuvvetlendiren bir rüzgara dönüştüğünü tüm dünya görcektir. Gerek yetkililerin gerekse de Bdp yetkililerinin titiz ve dikkatli çabalarına katkı sunmak için, halkımızın da en ufak heyecana gelmemesini, taşkınlıklara karşı azami dikkat içinde bulunmasını arzuluyoruz. Süreci provoke ederek barış yolunu engelleyici her tür yaklaşımın karşısında olduğumuzu beliritr, kitleye dışardan bir müdahale kadar içerden de olası taşkınlıkların karşısında olduğumuzu kamuoyuna ilan ederiz."

DHA