Doludan tören halısıyla korudular

KARS Belediyesi çalışanları, Başkan Murtaza Karaçanta'nın makam otomobilini, yağan fındık büyüklüğündeki doludan tören halısıyla korumaya çalıştı.

Doludan tören halısıyla korudular
29 Haziran 2016 Çarşamba 10:33 tarihinde eklendi.
Sıcak bir güne başlayan Kars'ta, dün öğle saatleri sonrasında bir anda bastıran sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yaklaşık 5 dakika süren dolunun iri olması, bazı işyeri ve otomobillerde hasara neden oldu. Cadde ve sokaklarda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saçak altları ve iş merkezine sığındılar. Çay bahçelerini yağışlardan korumak için yaptırılan plastik tavanlarda ise dolunun şiddeti ile delikler açıldı. 
 
Prof. Dr. Metin Sözen Caddesi'ndeki belediye binası önünde duran Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın makam otomobilinin doludan zarar görmemesi için çalışanlar ilginç bir yöntem geliştirdi. Başkan Karançanta'nın konukları için belediyenin girişine sarılan turkuaz renkli tören halısı, görevliler tarafından yerinden çıkarılarak makam otomobilinin üzerine örtüldü. Böylece dolunun makam otomobilinde hasar oluşturması önlenmiş oldu. Yağışın sona ermesi üzerine halı, otomobil üzerinden alınarak kullanıldığı yere serildi.