Domuzlara karşı 12 saat nöbet tutuyorlar

Ağrı'nın Dönerdere köyünde vatandaşlar köylerine inen domuzlara karşı her gece sabaha kadar silahla nöbet tutmaya başladı

Domuzlara karşı 12 saat nöbet tutuyorlar
30 Eylül 2013 Pazartesi 16:33 tarihinde eklendi.

Köy sakinleri köylerini ve küçükbaş hayvanlarını yaban domuzlarına karşı korumak için her gece ikişer kişi halinde 12 saat köyün farklı yerlerinde silahla nöbet tutuyor. Nöbet tutanlardan Selami Aydın , domuzlara karşı silahla nöbet tuttuklarını belirterek, şunları belirtti: "Soğuk havaya rağmen köyümüzü ve hayvan sürülerimizi domuzlara karşı korumaya çalışıyoruz. Tarlaları biçtikten sonra domuzlar yiyecek bulamadığından dolayı köyümüze inmeye başladılar. Bazen gün içerisinde bile köye iniyorlar. Küçük çocuklar korkudan dışarıda oyun oynamıyorlar. Birer saat arayla havaya ateş edip köye inmelerini önlüyoruz. Günde 12 saat bu şekilde nöbet tutuyoruz. Köy sakinlerinden Yalçın Kaya ise yaban domuzlarının köye indiğini, domuzların küçükbaş hayvan sürülerine zarar verdiğini söyledi.

Köye inen domuzlara karşı silahla nöbet tutmaya başladıklarını anlatan Kaya , "Köyümüzün bulunduğu konum yüksek olduğundan dolayı yaban domuzları burayı kendilerine mesken edinmiş. Son günlerde köye inen domuzlar yaklaşık 10 koyunu telef etti. Biz de aldığımız kararla domuzlara karşı silahla nöbet tutuyoruz." dedi.


CİHAN