"DSİ, yatırım yapacak"

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'un tarım alanındaki potansiyelinin çok önemli olduğunu vurguladı.

DSİ, yatırım yapacak
13 Ocak 2014 Pazartesi 18:25 tarihinde eklendi.

Aksoy, Türkiye’nin önemli akarsularından Kızılırmak ve Yeşilırmak'ın Karadeniz’e döküldüğü Samsun’un Bafra ve Çarşamba ovaları gibi iki büyük ovaya sahip önemli bir il olduğunu söyledi.

Samsun Valisi Aksoy, Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yatırımlar hakkında yaptığı basın açıklamasında, iç kesimlerdeki ilçeler de dahil edildiğinde ilin önemli bir tarımsal arazi varlığına sahip olduğunu ifade etti. Aksoy, "Samsun ilimiz bu özelliğinden dolayı önemli bir tarım bölgesidir.

Bu bakımdan tarım, Samsun için en önemli sektörlerin başında geliyor ve Samsun tarım alanında Türkiye'de çok önemli bir potansiyeli olan kentlerin başında yer alıyor. Bu kadar önemli özelliklere sahip olan ilimizde DSİ Bölge Müdürlüğümüzün taşkın, drenaj inşaatı, sulama ikmali, taşkın koruma, taşkın rusubat kontrolu, ulaşım yolu inşaatı ve içme suyu inşaatı gibi önemli çalışmaları var. 40'a yakın projeyle DSİ Bölge Müdürlüğümüz yaklaşık olarak 1 milyar 200 milyon liralık yatırımı bölgemizde gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Samsun’da sulama ve drenaj çalışmalarının yapımının büyük bir hızla devam ettiğini belirten Vali Aksoy, açıklamasına şöyle devam etti: “Bafra ve Çarşamba ilçemizde bu konuda önemli yol alındı. Taşkın noktasında belirli sıkıntıları ortadan kaldırmak adına Terme ilçemizin ve 19 Mayıs ilçemizin üst kısımlarında baraj yapımı önemli bir noktaya geldi. Her iki baraj da ihale aşamasına geldi. Bunlar sulama, taşkın ve içme suyu amaçlı yapılan barajlar.

Bu yatırımları önemsiyoruz. Samsun'da 2012 ve 2013 yıllarında seller yaşadık. Bunları en aza indirmek adına DSİ bölge müdürlüğümüzün önemli çalışmaları var. Bunlar tamamlandığında bölgemizin tarımsal potansiyeli daha üst noktaya taşınacak ve taşkın riskleri de en aza inecektir. Bu bakımdan yapılan çalışmalar ve yatırımlar büyük bir önem taşıyor. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü bünyesinde taşkın, drenaj inşaatı, sulama ikmali, taşkın koruma, taşkın rusubat, kontrolu, ulaşım yolu inşaatı ve içme suyu inşaatı olmak üzere 38 projenin çalışmaları devam etmektedir. Bu projelerin toplam maliyeti 1 milyar 158 milyon 418 bin 137 TL'dir.”


CİHAN