"Dünyanın en iddialı müzesini yapıyoruz"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, merhum ressam Şefik Bursalı anısına düzenlenen ''12. Şefik Bursalı Resim Yarışması''nın ödül törenine katıldı.

Dünyanın en iddialı müzesini yapıyoruz
19 Aralık 2012 Çarşamba 22:42 tarihinde eklendi.

 

Ertuğrul Günay, Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Şefik Bursalı anısına yapılan müze evini bu yıl yenilediklerini belirtti.
 
Ankara'da daha çok müze açılmasını istediklerini ifade eden Günay, uzun zamandır bir hayali olduğunu ve bu yıl hayalin somutlanması için bir adım atacaklarını söyledi.
 
Bakan Günay, ''Ankara'nın Hipodrom alanında dünyanın en iddialı müzelerinden birini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu yıl, Cumhuriyet'in 90. yılında temelini atacağız. İnşallah 100. yılında Cumhuriyet'in başkentine yakışır en büyük eserlerinden birini, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak milletimize armağan etmiş olacağız'' dedi.
 
Ertuğrul Günay, konuklardan da tören sonunda müzenin bahçesinden, inşaatı devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın kısmen tamamlanan silüetini görmelerini istedi.
 
Yarışmada eserlerin seçilmesi ve sergilenmesinin seçici kurulun kararı olduğunu kaydeden Günay, yarışmaya katılan herkesi tebrik etti.
 
Ertuğrul Günay, ''Derece almak güzeldir ama bence çok önemli değil. Çünkü sanatçılar yüreklerini, sevgilerini katıyorlar, emekleriyle birleştiriyorlar ve ortaya kendilerinin beğendikleri bir şey çıkıyor'' diye konuştu.
 
Konuşmasının ardından Bakan Günay, başarı ödülüne layık görülen ''Arınma'' ile Ahmet Albayrak, ''Gizem'' ile Mustafa Bardakçıoğlu, ''Çeşitlemeler'' ile Halil Coşkun, ''Çöle Düşen Gölgeler'' ile Erdem Oğuz ve ''İstikrarlı Mücadele'' ile Fevziye Eyigör Pelikoğlu'na ödüllerini verdi.
 
Ertuğrul Günay, yarışmaya katılanlar arasından seçilen 79 eserden oluşan ''Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi''ni de gezdi. Sergi, Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde 29 Aralık'a kadar açık kalacak.