Durak'a görevi ihmalden ilk ceza

Geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan Baraj Gölü çevresindeki çay bahçelerini yıkmadığı için suçlandığı davada görevi ihmalden 2 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Duraka görevi ihmalden ilk ceza
16 Nisan 2013 Salı 16:37 tarihinde eklendi.

 

Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesinde 2 yıla kadar hapsi istenen bugünkü duruşmada Durak ile birlikte bazı belediye bürokratları 2 ay 15’er gün hapis cezası aldı.

Aytaç Durak’ın katılmadığı duruşmada cezalar ertelendi. Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesinde 13 Nisan 2012 tarihinde açılan Baraj Gölü çevresinde çay bahçeleri yapılmasıyla ilgili süren dava ise halen sonuçlanmadı. Bu davada da Durak ile birlikte 13 belediye görevlisi halen yargılanıyor.

Anavatan Partisi iktidarı döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’a, Menderes Bulvarı, Menderes Adası, Sevgi Adası gibi göl içine ve çevresine yapılan ada ve yollar için de dava açılmıştı. Aynı partili olmasına rağmen Çevre Bakanı İmren Aykut’un açtığı davada mahkeme, Sevgi Adasının yıkılmasına karar verirken, Menderes Bulvarı ve Menderes Adası korunmuştu.

İHA