Dursun Çiçek ifade verdi

Ergenekon ve Balyoz davalarının tutuklu sanığı emekli Albay Dursun Çiçek, hakkındaki ihbar mektupları ve dinleme kararlarıyla ilgili şikayetçi olarak ifade verdi.

Dursun Çiçek ifade verdi
03 Ocak 2013 Perşembe 16:33 tarihinde eklendi.

 

Emekli Albay Dursun Çiçek, kendi şikayeti üzerine başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Müşteki olan Çiçek, ihbar mektuplarını gönderenlerin bulunmasını istedi.
 
Çiçek'in avukatı ve aynı zamanda kızı olan İrem Çiçek, bu kişiler hakkında 5 ay önce iftira ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Avukat Çiçek, aynı talebi 3 yıl süren yargılama sürecinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'Nden de istediklerini ancak hiçbir şey yapılmadığını ileri sürdü.
 
Avukat Çiçek, ikinci şikayetin ise emniyet mensupları hakkında olduğunu belirtti. 'Islak imzalı' belgenin 12 Haziran 2009 tarihinde haber olduğunu hatırlatan Çiçek, "Ancak öncesinde mart ayında babam hakkında Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet gazetesine bomba atılması olayı kapsamında dinleme kararı alınmış. Yani babamın adı henüz ortada yokken dinlemeye alınmış. Biz önceden hedefe konduğunu düşünüyoruz." dedi. Bu nedenle emniyet mensupları hakkında da şikayetçi olduklarını söyledi.
 
Üç ihbar mektubunun birinde 'ıslak imzalı' belgenin orijinalinin de savcılığa gönderildiğini hatırlatan Çiçek, "Bu belgede babamın parmak izi çıkmamıştı. Ama farklı 14 parmak izi bulunmuştu. Diğer iki ihbar mektubunda parmak izi incelemesi yapılmasını talep ettik." diye konuştu.

CİHAN