Edirne bembeyaz, kar İstanbul yolunda

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava Kırklareli'nden sonra etkisini Edirne’de de göstermeye başladı. Aralıksız yağan kar kenti beyaza bürüdü.

Edirne bembeyaz, kar İstanbul yolunda
25 Ocak 2011 Salı 10:27 tarihinde eklendi, 2.081 kez okundu.

 

Yağış bakımından en kurak kış mevsimini yaşayan Edirne'de gece başlayan ve aralıklarla yağan kar yağışı kenti beyaza bürürken, Kırklareli'nin Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kar kalınlığı 10, Mahyatepe'de 20 santimetreye ulaştı.
    
Edirne'de aralıklarla devam eden kar yağışının zaman zaman tipi şeklinde olması, trafikte seyreden araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor.
    
Edirne Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerince, şehiriçi, köy yolları, şehirlerarası ve Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapıları olan Kapıkule, Hamzabeyli, Pazarkule yollarında alınan önlemlerle şu ana kadar sorun yaşanmadı.
    
Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışı gün boyu etkili olacak. Edirne'de yarın kar yağışı beklenmiyor.
    
Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, kentte kar yağışı nedeniyle kapalı köy yolunun bulunmadığını bildirerek, 11 ekip ve 35 araçla karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.
    
-İLÇELERDE KAR YAĞIŞI-
Balkanlar'dan soğuk hava ile birlikte gelen kar yağışı Edirne'nin ilçelerinde de etkili olmaya başladı.
    
Kar yağışı İpsala ilçesinde yoğun bir şeklinde devam ediyor. İpsala ve Enez'de kar kalınlığı 5 santimetre, Lalapaşa, Uzunköprü, Havsa, Meriç, Süloğlu ve Keşan'da ise 2 santimetreye ulaştı.
    
Karayolları ekipleri, özellikle rakımı yüksek Keşan-Çanakkale yolunun Korudağı mevkisinde yolun kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.
    
KIRKLARELİ-
    
Kırklareli'nde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı Dereköy köyü ile Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde devam ediyor. Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kar kalınlığı 10, Mahyatepe'de 20 santimetre olarak ölçüldü.
    
Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Demirköy ilçesi ve Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı yollarında kar kürüme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının devam ettiği Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kapalı köy yolu bulunmuyor. Demirköy Emniyet Amirliği ile Jandarma ekipleri, araçların zincirsiz seyretmelerine izin vermiyorlar.
    
Bu arada Lüleburgaz ve Pehlivanköy ilçelerinde de kar yağışı başladı.
    
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerinde Kırklareli'ni terk edeceğini ve hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olacağını bildirdiler.
    
MANAVGAT VE AÇIKLARINDA FIRTINA VE SU HORTUMU BEKLENİYOR
    
Meteoroloji İşleri Genel müdürlüğünden yapılan "anlık meteorolojik uyarı"ya göre, saat 12.15'e kadar Manavgat ve açıklarında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, sahil kesimleriyle açıklarında gök gürültülü sağanak yağış anında kısa süreli fırtınayla birlikte su hortumu görülecek.
    
Meteoroloji yetkilileri vatandaşları, yaşanabilecek su baskını, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ve ani sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı