Ege'de mahsur kalan 11 mülteci kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ege Denizi'nden Yunanistan'a kaçak yollarla geçmek isterken mahsur kalan 11 yasa dışı göçmeni kurtardı.

24 Ocak 2014 Cuma 18:01 tarihinde eklendi.

5 yasa dışı göçmenin cesedine ulaşılırken, kayıp üç kişiyi de arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Basın Halkla ilişkiler birimi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de son günlerde yapılan arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verildi. Açıklamaya göre, Ege Denizi’nde Aydın/Didim açıklarında yer alan Tavşan Adası yakınlarında, içerisinde yasa dışı göçmenlerin bulunduğu bir lastik botun, battığı yönünde dair gelen ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Komutanlığı TCSG-21 Botu, denizden 11 yasa dışı göçmeni sağ olarak kurtardı.

Beş yasa dışı göçmenin de cesedini bulundu. Sonradan kurtarılan iki yasa dışı göçmenle birlikte sağ kurtarılan kazazedeleri Aydın/Didim’e nakledildi. Kazazedeler ve hayatını kaybeden beş yasa dışı göçmen, Didim Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Batan lastik bot içerisinde toplam 19 kişinin bulunduğu, bu kapsamda halen bir yasa dışı göçmenin kayıp olduğunun belirtilmesi üzerine; arama kurtarma faaliyetlerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir adet CN-235 Casa Uçağı, bir adet AB-412 helikopteri ve altı adet SG-Botu ile devam ediliyor.

BOĞAZ'A ATLAYAN VATANDAŞ BULUNAMADI

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nden bir şahsın denize atladığının bildirilmesi üzerine de Sahil Güvenlik Komutanlığı, yapılan arama faaliyeti neticesinde şahsa ait herhangi bir bulguya rastlanmadı.

ABD BAYRAKLI YATTA ESİR KALANLAR KURTARILDI

İçerisinde bir şahsın bulunduğu ABD bayraklı yat, Datça'dan Bodrum'a intikal halindeyken arıza nedeniyle sürüklendiğinin bildirilmesi üzerine de, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirilerek yardım talebinde bulunuldu.

Alınan ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, söz konusu yat ve içerisindeki şahıslarıBodrum Milta Limanına intikal ettirdi.


CİHAN