Egemen Bağış'tan AA muhabirine ziyaret

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Suriye'deki olayları izlerken Halep'te yaralanan AA foto muhabiri Sinan Gül'ü ziyaret etti.

Egemen Bağıştan AA muhabirine ziyaret
04 Ağustos 2012 Cumartesi 21:25 tarihinde eklendi, 1.767 kez okundu.

 

Gül'e, tedavisinin sürdürüldüğü Bahçelievler'deki MedicalPark Hastanesi'nde ziyarette bulunan Bağış, Dr. Metin Aral'dan, Gül'ün sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. 
     
Sinan Gül ile bir süre sohbet eden ve vurulma anını kendisinden dinleyen Bağış, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gül'ü ve bütün meslektaşlarını, ortaya koydukları azim için kutlamak gerektiğini söyledi. 
     
Cumhuriyet kurumlarının da böyle güçlendiğini anlatan Bağış, devletin bu noktaya gelmesinde insanların kendi hayatlarını riske atmasının payı olduğunu kaydetti. 
     
Egemen Bağış, şöyle devam etti: 
     
''Haber uğruna kendi hayatını tehlikeye atan Sinan arkadaşımız, devletin ajansının dünyanın her yerinde gösterdiği kararlılığın temsilcisidir. Her bir kurumumuzun, kuruluşumuzun, böyle insanların ortaya koyduğu azim sayesinde bugün dünyada ses getirmeye başladık. Çok şükür Türkiye'nin artık tıp konusunda da geldiği nokta çok çok iyi. Hocalarımız burada en iyi şekilde bakıyorlar. Önemli olan onu buraya getirebilmekti. Buraya geldikten sonra çok iyi bir bakım içerisinde eskisinden daha sağlıklı çıkacağına inanıyorum.'' 
     
''Savaş muhabirliği eğitiminin önemi''- 
     
AA'nın verdiği savaş muhabirliği eğitiminin ve Sinan Gül'ün vurulduğu anda yarasına tampon yapmasının hatırlatılması üzerine de Bağış, bu tür eğitime ve bilgiye sahip olmanın önemine işaret etti. 
     
Sinan Gül'ün tecrübelerini diğer arkadaşlarıyla paylaşması gerektiğini ifade eden Bağış, ''Bu bilgilere sahip olmadan böylesine riskli bir araziye çıkılmaması gerekir. Ekranları başında Sinan kardeşimin kahramanlığını gıptayla izleyen kardeşlerime bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bunu denemeye kalkmasınlar. Bunun eğitimini alsınlar. Genç muhabirlerimiz de bunun eğitimini almadan bu ortamlara girmesinler'' şeklinde konuştu. 
     
Ziyarette, AA Arapça Haberler Koordinatörü Turan Kışlakçı ve AA İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici de hazır bulundu.